Яку погоду прогнозують синоптики найближчими днями: прогноз на вихідні

17 жовтня 2024 р. 17:14

17 жовтня 2024 р. 17:14


Попереду - нічні заморозки до мінус п'яти градусів на Сумщині, а з понеділка синоптики прогнозують гарну осінню погоду. Деталі в інформації Сумського та Українського гідрометцентрів і синоптика Наталки Діденко.

Погода на Сумщині

За інформацією Сумського гідрометцентру, 18 жовтня погоду в області визначатиме південно-західна периферія антициклону. Мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східній, 7-12 м/с. Температура повітря по області вночі сильні заморозки 0°..-5°, вдень, +5°..+10°, по м.Суми вночі сильні заморозки 0°..-2°, вдень +7°..+9°.

19 жовтня : мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східній, 5-10 м/с. Температура повітря вночі сильні заморозки 0°..-5°, вдень +5°..+10°.

20 жовтня : мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-західний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі сильні заморозки 0°..-5°, вдень +7°..+12°.

Погода в Україні

прогноз погоди

Як повідомляє Український гідрометцентр, 18 жовтня в Україні - мінлива хмарність. Без опадів, лише у східних, Дніпропетровській областях, в Криму та Приазов'ї невеликий дощ. Вночі та вранці у західних Житомирській та Вінницькій областях місцями туман. Вітер північно-східний, у західних областях південно-східний, 5-10 м/с.

Вночі у західних, північних та центральних (крім Дніпропетровської) областях сильні заморозки (у повітрі) 0-3°, на решті території температура 3-8° тепла (в Одеській та Миколаївській областях на поверхні ґрунту заморозки 0-3°); температура вдень в Україні 7-12° тепла, на Закарпатті до 15°.

Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища

Вночі 18 жовтня у західних, північних та центральних (крім Дніпропетровської) областях - сильні заморозки (у повітрі) 0-3° (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий); в Одеській та Миколаївській областях заморозки на поверхні грунту 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий).

Вночі 19 та 20 жовтня в західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Одеській областях сильні заморозки (у повітрі) 0-5° (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий); у Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській області 19 жовтня на поверхні ґрунту (І рівень небезпечності, жовтий), 20 жовтня і в повітрі (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий) заморозки 0-3°; на решті території 20 жовтня на поверхні ґрунту заморозки 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий).

Карта на 20.10 попередження, заморозки

18 жовтня по Київщині - мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Вночі сильні заморозки (у повітрі) 0-3°, температура вдень вдень 7-12° тепла; у Києві вночі заморозки в повітрі 0-2°, температура вдень 8-10° тепла.

Попередження про небезпечні метеорологічні явища по м.Київ та області

У Києві вночі 18-20 жовтня заморозки у повітрі 0-2°. І рівень небезпечності, жовтий. По області вночі 18-20 жовтня сильні заморозки (у повітрі) 0-3°. ІІ рівень небезпечності, помаранчевий.

Прогноз від Наталки Діденко

Як повідомляє синоптикиня, антициклон (карта внизу) завтра ( 18 жовтня ) своєю потужністю та стаціонуванням, а більше ясною погодою, зумовить заморозки практично повсюди в Україні.

Фото: facebook.com/Наталка Діденко антициклон, Наталка Діденко, прогноз погоди

Хіба що схід та південний схід втримаються від "мінусів" через хмарність, яку закине від вторинних атмосферних фронтів. Протягом дня найхолодніша погода очікується у східній частині, +7+9 градусів, у більшості областей також не спека, +8+11 градусів (це максимально!), на півдні та заході +10+13 градусів, на Закарпатті до +16 градусів.

Дощі можливі 18 жовтня у східних областях, у Дніпрі з районами і місцями на Запоріжжі. Більша частина України належатиме сухій антициклонічній погоді.

У Києві в п'ятницю очікується суха холодна погода. Найближчої ночі +1+3 градуси, на околицях заморозки, завтра вдень +9 градусів.

Із 21 жовтня , із найближчого понеділка, в більшості областей України очікується чудова жовтнева погода. Буде сухо, сонячно із денною температурою повітря +13+17 градусів.

Реклама

Яку погоду прогнозують синоптики найближчими днями: прогноз на вихідні

Джерело: bilopillia.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua