Мешканку Шосткинського району відзначила 100-річний ювілей

18 жовтня 2024 р. 09:44

18 жовтня 2024 р. 09:44


Зі словами побажань миру та злагоди ювілярку привітали представники управління соціального захисту населення Шосткинської районної державної адміністрації та Березівської сільської ради.

Передали теплі слова вітання ювілярці від голови Сумської обласної військової адміністрації генерал-лейтенанта Володимира АРТЮХА, тимчасово виконуючого обов’язки голови Шосткинської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Оксани ТАРАСЮК, Департаменту з питань соціальної політики Сумської обласної державної адміністрації, а також Почесну грамоту та подарунки.

Народилася Марія Никифорівна 17 жовтня 1924 року в селі Землянка, Глухівського району, Сумської області в родині селян. Але більшу частину життя прожила в селі Шевченкове. Пережила Марія Никифорівна і роки голодомору. Ще у 14 років дівчина мусила розпочати трудову діяльність у колгоспі імені Мічурина, щоб заробити на прожиття. Працювати продовжувала і в період бойових дій під час Другої світової війни. Радістю і відрадою став єдиний син Микола. Виховувала його жінка сама, тому доводилося тяжко працювати на різних роботах. Зранку йшла у рільничу бригаду колгоспу, а ввечері прибирала у сільському клубі. З 1961 по 1995 роки працювала техпрацівником у Шевченківській середній школі. Вільний час присвячувала улюбленій справі – вишиванню. Зараз Марія Никифорівна на заслуженому відпочинку. Не зважаючи на поважний вік, приділяє увагу онуку та правнуку, залюбки спілкується з односельцями. Марію Никифорівну шанують та люблять у селі Шевченкове, повідомили в Шосткинській РВА.

Мешканку Шосткинського району відзначила 100-річний ювілей

Джерело: dancor.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua