На Сумщині судитимуть двох російських військових-мародерів

18 жовтня 2024 р. 13:28

18 жовтня 2024 р. 13:28


Кримінал Новини Суспільство

Сумською обласною прокуратурою затверджено та 17 жовтня направлено до суду обвинувальний акт стосовно командира взводу та механіка-водія 423-го мотострілецького полку 4-ї танкової дивізії 1-ї танкової армії Західного військового округу збройних сил Росії, які в порушення законів та звичаїв війни грабували та знущались з місцевих жителів під час окупації Сумщини.

Слідством встановлено, що обвинувачені у березні 2022 року під час окупації м. Тростянець Сумської області незаконно обшукували та грабували будинки цивільних. Також окупанти заради розваги зіпсували автівку одного з чоловіків, наїхавши на неї БМП.
При цьому потерпілим погрожували застосуванням зброї та фізичною розправою. Більш того, окупанти знущались з деяких цивільних, зокрема, імітували їх розстріл, незаконно затримували, допитували та, попри холодну погоду, змусили одного з чоловіків роздягтися на вулиці, щоб перевірити наявність татуювань. Усього від злочинних дій окупантів постраждало семеро цивільних осіб, яким завдано близько 400 тис. грн збитків.

Слідство триває, встановлюються інші особи, причетні до цих злочинів.

На Сумщині судитимуть двох російських військових-мародерів

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua