На Сумщині відбулася перша зустріч в рамках платформи «Діалог влади з бізнесом» + Фото + Відео

19 жовтня 2024 р. 15:23

19 жовтня 2024 р. 15:23


За дорученням Президента України в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в області розпочинається новий етап у співпраці влади та бізнесу.

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх подякував представникам бізнесу за суттєву підтримку і співпрацю, яка є і обов’язково буде продовжуватись. Адже саме від роботи бізнесу залежить економічна стабільність регіону, допомога ЗСУ.

«Я дякую вам усім за допомогу Збройним Силам. Більше 200 мільйонів підтримки за час моєї роботи на Сумщині надійшло саме від бізнесу, – звернувся очільник області до підприємців Сумщини. – Також дякую вам за те, що навіть в умовах війни прикордонна Сумщина демонструє достойні економічні показники. Індекс сільськогосподарської продукції становить 125,1% порівняно з минулим роком. Збільшується кількість підприємств малого бізнесу та кількість нових робочих місць. Так, у 2022 році було створено 280 робочих місць, у 2023 році – 625, за 9 місяців 2024 року – 802 робочих місць. Сьогодні ми відкриваємо платформу «Діалог влади з бізнесом». Це новий формат співпраці – постійний діалог офлайн чи в онлайн режимі, спрямований на вирішення актуальних проблемних питань місцевого бізнесу».

Зустрічі з підприємцями тепер будуть щотижневими. Такий формат комунікації започатковано, аби оперативно реагувати на запити підприємців. Питання, які в компетенції ОВА та обласних структур, вирішити на регіональному рівні, а по решті – готувати звернення до державних інституцій.

«Глава держави поставив чіткі завдання, щоб проблемні питання, які існують сьогодні в бізнесу, вирішувались. І надав нам усі для цього інструменти. Ми відразу можемо виходити на вищих посадових осіб нашої країни, військових керівників – задля успішного функціонування бізнесу в умовах війни, зменшення навантаження на бізнес, створення належних умов для його розвитку і підтримки , – підкреслив Володимир Артюх. – Наші зустрічі будуть тематичні. Тематику наших зустрічей, пріоритетність питань визначаєте ви. Ми підготували гугл-форму https://forms.gle/nmh91Gg5dEqFzg2W6 і пропонуємо вам протягом 5 днів надати туди найважливіші для вас питання та пропозиції».

Також начальник Сумської ОВА закликав підприємців Сумщини долучатися до створення регіональної програми підтримки бізнесу на 2025 рік, подавати свої пропозиції до зміни державних програм та проанонсував можливість співпраці бізнесу області з бізнесом інших країн, зокрема з регіонами країн «Великої сімки», які бажають зустрічатися і налагоджувати бізнесові проєкти з Сумщиною.

Під час першої зустрічі в рамках платформи «Діалог влади з бізнесом» зокрема, розглядали проблемні питання, що виникають у бізнесу при бронюванні працівників. Відповіді на запитання підприємців надавали начальник Сумської ОВА Володимир Артюх , заступник з оборонних питань Сергій Кропивченко та начальника Сумського обласного ТЦК та СП Валерій Васянович .

Наступна зустріч запланована на 24 жовтня, куди виноситимуться найбільш пріоритетні проблемні питання. До діалогу з бізнесом також залучатимуть представників податкової служби, правоохоронних органів, військового командування тощо.

На Сумщині відбулася перша зустріч в рамках платформи «Діалог влади з бізнесом» + Фото + Відео

Джерело: shostka.info