«Це наймасштабніша атака дронами» — в.о. мера Сум Суми про нічну атаку

22 жовтня 2024 р. 10:34

22 жовтня 2024 р. 10:34


Сьогодні вночі ворог завдав авіаційного удару дронами по приватному житловому сектору.

Про наслідки атаки в етері Громадського радіо розповів Артем Кобзар, в.о. міського голови Сум.

Зранку росіяни масово атакували «шахедами» Суми. Були влучання в обʼєкти критичної інфраструктури. А раніше, вночі, окупанти цілили по приватному сектору. Внаслідок цієї атаки є поранений чоловік, його госпіталізували:

«І ще, на жаль, трьох людей рятувальники знайшли мертвими під завалами. Серед них дівчинка 14-ти років. Також серед загиблих — мама дівчинки та сестра чоловіка, якого госпіталізували з пораненнями», —додає Кобзар.

Крім того, близько шостої ранку, два «шахеди» влучили у приватний будинок та багатоповерхівку, каже в.о. міського голови. Внаслідок цього удару одна людина отримала поранення — її доставили до лікарні.

«Можна сказати, що це наймасштабніша дронова атака на Суми від початку повномасштабного вторгнення. Всю ніч лунала тривога, постійно працювала ППО. Все місто цієї ночі не спало».

Внаслідок атак два будинки повністю знищені, додає Кобзар. Ті, що були поруч — сильно пошкоджені. Там повилітали вікна, зруйновані фасади.

За попередньої інформацією, росіяни цієї ночі атакували Суми тільки дронами, каже в.о. міського голови. Однак остаточні дані варто очікувати після завершення рятувальної операції, констатує Кобзар.

«Ця доба показала, що росіяни посилюють удари дронами. Якщо раніше були групи по 3-4, то цієї ночі могли заходити і до 20 одночасно. Перша хвиля була найбільша. Далі менше і менше, але не всі цілі були збиті».

«Це наймасштабніша атака дронами» — в.о. мера Сум Суми про нічну атаку

Джерело: debaty.sumy.ua