Сумські дзюдоїсти повернулися з чемпіонату України та розповіли про свої досягнення

22 жовтня 2024 р. 14:06

22 жовтня 2024 р. 14:06


Сумські дзюдоїсти повернулися до тренувань після виступів на чемпіонаті України. Серед них — дві чинні чемпіонки України серед дорослих: Марія Рицька та Юлія Засульська. Турнір тривав 17-18 жовтня у Львові. У перший день змагань Юлія виборола “бронзу” у ваговій категорії до 48 кг, а у другий — Марія стала третьою у вазі до 70 кг.

Марія Рицька займається дзюдо близько п’ятнадцяти років та раніше брала участь у “дорослому” чемпіонаті країни. За словами тренера спортсменки Олексія Філатова, Марію бачили у фіналі та вона принесла збірній команді Сумської області “бронзову” медаль. Чого не вистачило, щоб поборотися за медаль вищого ґатунку спортсменка говорить: “Була досить тяжка сутичка за вихід у фінал. Я вже боролася з цієї дівчиною. Мабуть, був не мій день, або я не досить добре була налаштована”.

дзюдо Суми

У “бронзовій” сутичці Марії протистояла інша дзюдоїстка Сумської області — Вікторія Гриценко. Марія у “бронзовому” протистоянні здолала Вікторію і здобула “бронзову” нагороду.

“Я розуміла, що “бронза” повинна бути моєю. Тому, що ми багато працюємо і я вже боролася з дівчиною з Сумської області і тому… мені потрібно було це третє місце”, — ділиться Марія Рицька.

Протягом місяця перед чемпіонатом України Юлія Засульська їздила на два турніри, з яких повернулися з медалями.

дзюдо Суми

“Спочатку в мене був чемпіонат України по самбо, де я посіла перше місце. Звідти я відразу поїхала на збори в Южне, по грепплінгу, де ми готувалися до чемпіонату світу. Поїхала на чемпіонат світу в Казахстан, посіла два других місця в “Гі” і в “Ноу Гі”, — розповіла Юлія.

В Казахстані Юлія зазнала травми. На медалі чемпіонату України з дзюдо, говорить дівчина, навіть не розраховувала та коли судді оголосили її переможницею “бронзової” сутички, відчула радість та гордість: “Гордість за наших тренерів. Що вони нам допомагають, що я змогла посісти навіть третє місце, але для мене багато чого значить”.

дзюдо Суми

Серед тих, хто тренує спортсменів Сумщини — Олексій Філатов. Саме він їздив з командою у Львів та приймав, як нагороду кубок за третє командне місце.

“У нас є одна “золота”, три “бронзові” нагороди. Попереду нас Київ (на першому місці), на другому – Чернігів. У них більше “золотих” медалей. Те, що ми взагалі поїхали на чемпіонат України — це вже успіх. З такими повітряними тривогами.. сьогодні весь день повітряна тривога, а ми ще займаємось. Хотілось би більшого нам, як тренерам. Але маємо те, що маємо”.

Сумські дзюдоїсти повернулися з чемпіонату України та розповіли про свої досягнення

Джерело: debaty.sumy.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua