Марафон на кріслі колісному заради дронів для ЗСУ: 400 км Тернопільщиною

25 липня 2024 р. 12:15

25 липня 2024 р. 12:15


Волонтер Сергій Цитриков з Тернополя здійснює унікальну благодійну акцію, подорожуючи Тернопільщиною на кріслі колісному з метою збору коштів на FPV-дрони для українських військових. Про це пише Суспільне Тернопіль.

Маршрут благодійного заїзду

Другий етап акції “Тисяча кілометрів на кріслі колісному” тривав дев’ять днів, протягом яких Сергій Цитриков подолав понад 400 кілометрів. Його маршрут охопив значну частину Тернопільської області, включаючи такі міста як Зборів, Козова, Бережани, Підгайці, Монастириська, Бучач і духовний центр Зарваниця. 23 липня волонтер успішно завершив цей етап, повернувшись до Тернополя.

Результати та плани на майбутнє

За підсумками другого етапу акції Сергію Цитрикову вдалося зібрати 236 тисяч гривень. Ця сума, за словами волонтера, достатня для виготовлення приблизно 15 FPV-дронів. Важливо відзначити, що Сергій сам займається виготовленням цих безпілотників, що дозволяє ефективно використовувати зібрані кошти.

“Мені вдалося зібрати 236 тисяч гривень. Десь на 15 дронів,” – повідомив Сергій Цитриков у розмові з журналістами Суспільного.

Волонтер не зупиняється на досягнутому. Він планує провести третій етап акції у вересні, маючи намір відвідати Теребовлю та Чортків.

“Планую третій етап в сторону Теребовлі, Чорткова. То вийде, що я об’їду всі колишні районні центри Тернопільської області,” – поділився своїми планами Сергій.

Загальний прогрес акції

Акція “Тисяча кілометрів на кріслі колісному” стартувала у травні 2023 року. За два пройдених етапи Сергій Цитриков подолав уже понад 700 кілометрів.

Ініціатива Сергія Цитрикова є яскравим прикладом того, як одна людина може зробити значний внесок у спільну справу, незважаючи на жодні обмеження. Його акція не лише збирає кошти на важливе обладнання для армії, але й привертає увагу громадськості до потреб військових та надихає інших на волонтерську діяльність.

Марафон на кріслі колісному заради дронів для ЗСУ: 400 км Тернопільщиною

Джерело: gazeta-misto.te.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua