У Міноборони розповіли, чи є потреба у зниженні призовного віку

26 липня 2024 р. 15:09

26 липня 2024 р. 15:09


Наразі гострої необхідності узниженні мобілізаційного віку немає. Про це заявив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в інтерв’ю New Voice.

Зокрема, за його словами, зараз темпи мобілізації зросли, і ми маємо показники, які суттєво відрізняються від тих, які були наприкінці зими або на початку весни.

“Головне, щоб цей темп не було втрачено, і щоб дійсно відбувалося системне поповнення. 4,6 млн військовозобов’язаних оновили свої дані. Це говорить вже про те, що є база, з якою можна працювати”, – заявив Дмитро Лазуткін .

Він підкреслив, що наразі кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська на тепер.

“Станом на зараз, гострої необхідності у зниженні мобілізаційного віку немає. Але ситуація на війні залежить від багатьох чинників і це може змінюватися. Наразі ми не бачимо такої необхідності”, – зазначив речник Міноборони.

Зниження призовного віку
В червні член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський заявляв, що в Україні не обговорюють зниження призовного віку до 20 років.

“Жодних обговорень у комітеті щодо зниження призовного віку до 20 років не проводилося. Говорити про зниження з 60 до 50, я думаю, теж передчасно і на даний момент таких підстав немає”, – сказав він.

При цьому він додав, що чоловіки віком 18–25 років можуть бути призовниками чи військовозобов’язаними. І в останньому випадку їхня мобілізація можлива.

У Міноборони розповіли, чи є потреба у зниженні призовного віку

Джерело: www.gazeta1.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua