Як підготуватись до зими без світла: перелік речей, які потрібно купити вже зараз

26 липня 2024 р. 23:20

26 липня 2024 р. 23:20


По всій країні продовжують діяти графіки відключення світла, а українців й надалі попереджають про складний зимовий період. У ДТЕК кажуть : люди мають розраховувати самі на себе, хоч і енергетики роблять усе можливе, аби відновити потужності після масштабних російських атак. З настанням холодів дефіцит електроенергії може ще більше збільшитись.

Чим варто запастися до зими вже зараз та що насамперед варто робити, щоб бути готовим до відключень взимку, – читайте на ZAXID.NET.

Що варто купити з техніки

Коли світла немає довго, проблем виникає багато – починаючи з того, як зарядити ноутбук, та закінчуючи тим, як увімкнути електричний котел. Фахівці склали перелік техніки та інших речей, які допоможуть пережити блекаут.

Під час відключень електроенергії часто трапляються перепади напруги, тому не буде зайвим придбати спеціальні пристрої, які захищатимуть гаджети.

Які поради допоможуть українцям

Варто намагатися завжди тримати мобільний телефон зарядженим і з поповненим рахунком. Також варто запастися готівкою, адже за відсутності електроенергії можуть не працювати банкомати й банківські термінали.

Утепліть своє житло – насамперед вікна й вхідні двері. Варто обробити герметиком шпарини у вікнах, використати ущільнювач, щоб запобігти втраті тепла. Такі ж дії слід провести і з вхідними дверима.

Подбайте про запас питної води, а якщо ви живете на верхніх поверхах багатоквартирних будинків і без світла у вас немає води взагалі – про запас технічної води також. З’ясуйте, де поблизу є бювети.

На випадок, якщо більшість гаджетів розрядиться, зникне зв’язок або теплопостачання, то можуть виручити відомі всім «Пункти незламності», які є у всіх регіонах. Можна заздалегідь поцікавитись, де розташовані найближчі у вашому районі. Також дізнайтесь адреси кафе чи магазинів, у яких наявні автономні генератори.

Людям, у яких є автомобіль, радять тримати повним бензобак транспорту, адже насоси АЗС потребують електроенергії для своєї роботи, тож у разі відключення світла можуть не працювати. Варто запастися і готівкою, адже під час жорсткішого блекауту не працюватимуть банкомати й банківські термінали.

Як підготуватись до зими без світла: перелік речей, які потрібно купити вже зараз

Джерело: gazeta-misto.te.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua