Трагічний удар по Полтаві: 41 людина загинула та понад 180 поранили (ФОТО)

03 вересня 2024 р. 15:23

03 вересня 2024 р. 15:23


Окупанти двічі вдарили балістичними ракетами по території учбового закладу і сусідньої лікарні в Полтаві.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони України.

Часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища.

Частково зруйнована одна з будівель інституту, багато людей опинились під завалами. Завдяки злагодженій роботі рятувальників та медиків вдалося врятувати 25 людей, з яких 11 деблоковано з-під завалів.

Наразі рятувальники продовжують роботу.

Як повідомив президент України Володимир Зеленський, станом на цей час відомо про 41 загиблого. Більш ніж 180 людей поранені.

“Я доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося. Залучені всі необхідні служби до рятувальної операції. Я вдячний кожному й кожній, хто з перших хвилин після влучання допомагає людям, хто рятує життя”, – каже Зеленський.

Місцеві медіа зранку повідомляли про кілька вибухів у місті, а Повітряні сили ЗСУ незадовго до цього казали про ракету в напрямку Полтави.

Попередньо, росіяни використали дві балістичні ракети.

За даними Зеленського, російські військові влучили по навчальному закладу, лікарні поряд з ним та по військовому Інституту звʼязку. Президент доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося.

Трагічний удар по Полтаві: 41 людина загинула та понад 180 поранили (ФОТО)

Джерело: galas.te.ua