Тернопіль втратив ще одного молодого захисника

04 вересня 2024 р. 12:14

04 вересня 2024 р. 12:14


Тернопільська громада зазнала чергової втрати у війні проти російських загарбників. 31 серпня 2024 року в Донецькій області загинув молодий захисник України, тернополянин Георгій Романович Халваші. Місто об’єдналося у скорботі за своїм юним героєм, який віддав життя за свободу та незалежність країни.

Біографія захисника

Георгій Халваші народився 13 жовтня 2001 року в Тернополі. На момент загибелі йому було лише 22 роки. Молодий чоловік був випускником ТНВК “Школа-ліцей 6 ім. Н. Яремчука”, де отримав середню освіту перед тим, як стати на захист Батьківщини.

Згідно з офіційним повідомленням, Георгій Халваші загинув 31 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання в Донецькій області. Детальні обставини його смерті не розголошуються.

Реакція громади

Звістка про загибель молодого захисника глибоко вразила тернопільську громаду. Міський голова Тернополя Сергій Надал висловив скорботу від імені всього міста, зазначивши:

“Неймовірно боляче, коли Україна втрачає таких юних воїнів”.

Він також передав щирі співчуття родині загиблого.

ТНВК “Школа-ліцей 6 ім. Н. Яремчука”, де навчався Георгій, також відреагував на трагічну новину, висловивши співчуття рідним та близьким захисника. Школа пам’ятатиме свого випускника як героя, який віддав життя за Україну.

Тернопіль втратив ще одного молодого захисника

Джерело: gazeta-misto.te.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua