Жителя Тернопільщини посадили у тюрму за відмову служити в ЗСУ

06 вересня 2024 р. 12:40

06 вересня 2024 р. 12:40


Бучацький районний суд Тернопільської області виніс вирок військовозобов’язаному Миколі З., який відмовився від отримання бойової повістки через небажання служити у Збройних силах України. Суд призначив йому покарання – три роки тюрми.

Як вказано у вироку, який оприлюднили у судовому реєстрі, військовозобов’язаний, молодший сержант запасу Микола З. 19 червня 2024 року пройшов ВЛК на Тернопільщині, яка визнала його придатним до військової служби. Надалі у ТЦК йому дали бойову повістку про необхідність прийти наступного дня для відправки у військову частину, але чоловік відмовився її отримати через небажання служити у ЗСУ.

Щодо жителя Тернопільщини порушили кримінальну справу за фактом ухилення від призову під час мобілізації. У суді обвинувачений підтвердив, що у ТЦК відмовився від повістки через небажання проходити військову службу. Про свій вчинок Микола З. не шкодував.

Справу розглянула суддя Людмила Созанська , яка дослідила усі матеріали та аргументи сторін, визнавши раніше не судимого Миколу З. винним в ухиленні від мобілізації. Суддя призначила йому три роки ув’язнення. Вирок ще можна оскаржити.

Жителя Тернопільщини посадили у тюрму за відмову служити в ЗСУ

Джерело: www.gazeta1.com