Стартував міністерський проект підготовки водійок автобусів

07 вересня 2024 р. 13:24

07 вересня 2024 р. 13:24


4 вересня відкрилась реєстрація на проект “Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень”. Програма спрямована на підготовку жінок-водійок автобусів для подальшого працевлаштування. Ініціатива розроблена для подолання кадрового дефіциту та гендерних стереотипів у цій сфері. Проект реалізує ГО «Фундація інституційного розвитку» за підтримки ООН Жінки та Швеції. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Мета проекту: працевлаштування жінок і подолання стереотипів

Головна мета проекту полягає у створенні нових робочих місць для жінок у сфері пасажирських перевезень та розвитку їхніх професійних компетенцій. Заступник міністра розвитку громад Сергій Деркач зазначає, що проект допоможе подолати упередження щодо участі жінок у цій професії

«Мета започаткованого проекту, крім працевлаштування жінок на підприємства, є подолання упереджень щодо залучення жінок у професію водійки автобуса».

Гендерна рівність та кадровий дефіцит

Як підкреслює Сабін Фрейзер Гюнеш, Представниця ООН Жінки в Україні, громадський транспорт є ключовим для забезпечення рівних можливостей, а залучення жінок до цієї сфери допоможе зменшити дефіцит робочої сили. На сьогодні в Україні частка жінок-водійок у сфері пасажирських перевезень складає менше 1%, що значно відстає від міжнародних стандартів.

Умови участі та деталі навчання

До участі в проекті запрошуються жінки віком від 21 до 65 років, які мають водійське посвідчення та досвід водіння. Програма передбачає безкоштовну перепідготовку для 100 жінок та гарантує працевлаштування після завершення навчання. Навчання проходитиме як онлайн, так і офлайн, і включатиме менторський супровід на всіх етапах.

Як взяти участь?

Для участі необхідно заповнити анкету на сайті проекту до 1 жовтня, пройти співбесіду та підтвердити бажання працевлаштуватися водійкою автобуса. Більше інформації про умови та етапи проекту можна знайти на офіційному сайті: https://www.she-drives.com.ua/ .

Стартував міністерський проект підготовки водійок автобусів

Джерело: gazeta-misto.te.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua