Тернопільська бібліотека збагатилася сотнями книг завдяки благодійній акції

07 вересня 2024 р. 14:44

07 вересня 2024 р. 14:44


5 вересня 2024 року Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека (ТОУНБ) провела захід , присвячений Міжнародному дню благодійності. Подія стала підсумком тримісячної акції “Пожертвуй книжку бібліотеці”, ініційованої директором ТОУНБ Валерієм Бачинським. За цей час бібліотека отримала 459 книг різних жанрів від місцевих жителів, гостей міста та видавництв.

Організація та учасники акції

Акція стартувала 6 червня 2024 року. Її організаторами виступили Віра Горошок, Орися Гончарук та Юлія Куніцька – співробітники ТОУНБ. У заході взяли участь 92 особи, серед яких були науковці, освітяни, працівники культури, волонтери та представники творчої інтелігенції. Крім того, до акції долучилися 9 місцевих видавництв: “Підручники і посібники”, “Навчальна книга — Богдан”, “Терно-граф”, “Астон”, “Укрмедкнига”, “Крила”, “Крок”, “Університетська думка” та “Мандрівець”.

благодійна акція в Тернопільській бібліотеці

Значний внесок зробили студенти та учні, які регулярно приносили до бібліотеки новинки художньої літератури та бестселери. Також у акції взяли участь тернополяни, які проживають на Вінниччині, а також у Канаді та Німеччині.

благодійна акція в Тернопільській бібліотеці

Підсумки та враження учасників

Модератором заходу виступила Тетяна Ковалькова, головна бібліотекарка відділу міського абонементу ТОУНБ. Вона оголосила підсумки акції та повідомила про її продовження у зв’язку з численними зверненнями читачів і громадян.

Директор ТОУНБ Валерій Бачинський підкреслив важливість таких заходів для поповнення фонду бібліотеки сучасною популярною літературою та окреслив перспективи розвитку закладу.

Серед учасників заходу були також активні читачі бібліотеки. Раїса Коляда, членкиня Клубу шанувальників книги ТОУНБ, розповіла про роль книги у своєму житті та про волонтерську діяльність. Тетяна Римар, яка відвідує бібліотеку вже 50 років, прочитала власний вірш, присвячений книгам та читанню.

благодійна акція в Тернопільській бібліотеці

благодійна акція в Тернопільській бібліотеці

Благодійність та соціальна відповідальність

ТОУНБ має тривалу історію благодійних акцій. З 2014 року бібліотека організовувала такі ініціативи як “Бібліотека українського воїна”, “Український Донбас”, “Книжка — джерело води живої” для підтримки українських військових та постраждалих від війни регіонів.

Захід розпочався з хвилини мовчання на честь загиблих захисників та мирних жителів України, що підкреслює соціальну відповідальність бібліотеки та її роль у підтримці національної єдності в складні часи.

благодійна акція в Тернопільській бібліотеці

Тернопільська бібліотека збагатилася сотнями книг завдяки благодійній акції

Джерело: gazeta-misto.te.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua