Простий рецепт гарбузової каші з пшоном

07 вересня 2024 р. 16:29

07 вересня 2024 р. 16:29


Гарбузова каша з пшоном – це смачна й поживна страва, що ідеально підходить для осіннього сезону. Завдяки гармонійному поєднанню гарбуза, пшона, молока та кориці, ця каша наповнить ваш дім приємними ароматами та створить затишну атмосферу. Рецепт є простим, але водночас смачним і корисним, ідеальним для родинних сніданків або вечері.

Інгредієнти

  • 500 г гарбуза
  • 200 г пшона
  • 1 л молока
  • 4 ст. л. цукру
  • 1 паличка кориці
  • 100 г вершкового масла
  • 1 дрібка солі

Покроковий процес приготування

Підготовка гарбуза

Спершу очистьте гарбуз (500 г) від шкірки та насіння, після чого наріжте його кубиками однакового розміру. Це допоможе рівномірно проварити овоч.

Підготовка пшона та молока

Декілька разів ретельно промийте 200 г пшона, після чого викладіть його у каструлю. Додайте 1 літр молока, 4 столові ложки цукру та дрібку солі. Поставте духовку розігріватися до 180 градусів.

Варіння та запікання

До пшона з молоком додайте кубики гарбуза, 50 г вершкового масла та паличку кориці. Варіть на невеликому вогні протягом 20 хвилин, періодично помішуючи. Після цього викладіть кашу у форму для запікання, дістаньте паличку кориці та додайте ще 50 г вершкового масла зверху. Запікайте в духовці 30 хвилин.

Остудження та подача

Дістаньте кашу з духовки та дайте їй трохи охолонути перед подачею на стіл. За бажанням можна прикрасити страву квітками нагідок, які додадуть неповторний аромат.

Особливі нотки

Палички кориці додають гарбузово-пшоняній каші приємної теплоти й аромату, роблячи її ще більш апетитною. Також вершкове масло робить страву насиченою й м’якою. Це класичне поєднання інгредієнтів дарує страві незабутній смак, який сподобається всій родині.

Раніше ми писали рецепт ідеальних дерунів з соковитою начинкою .

Рецепт ідеальних дерунів з соковитою начинкою

Простий рецепт гарбузової каші з пшоном

Джерело: gazeta-misto.te.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua