На Тернопільщині відбувається вишкіл курсантів

14 вересня 2024 р. 19:36

14 вересня 2024 р. 19:36


На “Подільсько-Волинській січі” вишколюють першокурсників Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Такі навчання для курсантів проводять щороку. Впродовж п’яти днів відпрацьовують стрільбу, долають смугу перешкод, вчаться надавати домедичну допомогу.

Цьогоріч у вишколі беруть участь 120 курсантів.

“Наші курсанти роблять три пристрілочних постріли, потім я корегую їх, підказую і далі вони роблять три залікових постріли. Таким чином вони набувають навичок стрільби і розуміють, як працює пневматична зброя, хоча ці принципи дотичні до зброї бойової”, — розповів старший офіцер-вихователь Тарас Дячун.

На одній з локацій курсанти проходять смугу перешкод. Заняття проводить заступник начальника коледжу Роман Мельник із позивним “Мамонт”.

“Навчаємо курсантів фундаментальних знань щодо військової підготовки, домедичної підготовки, пройшли короткий курс перший на місці події. Вчимо їх користуванню зброєю. Щоб вони розуміли, що таке зброя, як її застосовують, чому, коли і навіщо”, — розповів Роман Мельник

Курсант Єгор Голуб із Дніпропетровської області: “Я би не сказав що це труднощі, але було важко. Для мене було найважче це колеса, перескакувати через них”.

“Сьогодні ми вчили, як поводитись на полігоні, це звичайно імітація, але щоб в подальшому коли потрапимо туди було легше. Щоб розуміли коли ми заряджаємо зброю, коли робимо постріл, даємо команди на які команди треба реагувати”, — розповів курсант Даниїл Гасюк.

На Тернопільщині відбувається вишкіл курсантів

Джерело: gazeta-misto.te.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua