28-річний музикант Павло Дмитраш з Чортківщини загинув у російському полоні

16 вересня 2024 р. 12:21

16 вересня 2024 р. 12:21


Павло Дмитраш, 28-річний захисник України з села Пастуше Чортківської громади, загинув у російському полоні. Молодий музикант, який став воїном через російську агресію, пройшов шлях від зниклого безвісти до полоненого, а згодом трагічно загинув у неволі.

Від музики до військової служби

Павло Дмитраш був випускником Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Своє життя він присвятив музиці, працюючи в німецькому цирку Circus Krone. З 2021 року Павло став ударником гурту “Брати Станіслава” та Івано-Франківської обласної філармонії імені Ірини Маланюк.

Війна змусила молодого музиканта стати захисником України. 7 червня 2023 року Павла призвали на військову службу. Він обійняв посаду командира 2 відділення 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади.

Зникнення та полон

9 січня 2024 року Павло Дмитраш зник безвісти під час виконання бойових завдань поблизу Новомихайлівки Покровського району Донецької області. Протягом деякого часу доля воїна залишалася невідомою, поки не надійшла інформація про його перебування у російському полоні.

Трагічна звістка та ідентифікація

Після тривалого періоду невизначеності стало відомо про загибель Павла Дмитраша в полоні. Процес ідентифікації тіла виявився складним і потребував проведення двох ДНК-експертиз. Перша експертиза дала непевні результати, але друга підтвердила особу загиблого.

У лікарському свідоцтві причиною смерті Павла Дмитраша вказано пневмонію, що, за словами представників влади, характерно для українських воїнів, які пережили російський полон.

Чортківська міська рада висловила співчуття рідним та близьким загиблого захисника. Інформація про дату та час зустрічі тіла Героя у Чорткові буде повідомлена додатково.

28-річний музикант Павло Дмитраш з Чортківщини загинув у російському полоні

Джерело: gazeta-misto.te.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua