Юні таланти Тернополя підкорили чемпіонат Європи з карате

16 вересня 2024 р. 14:05

16 вересня 2024 р. 14:05


Тернопільські спортсмени продемонстрували високий рівень майстерності на чемпіонаті Європи з кіокушин Кан карате, що відбувся в Румунії. Троє представників міста – Тарас Якимець, Станіслав Язловецький та Андрій Минько – здобули призові місця, поповнивши скарбничку України однією срібною та двома бронзовими медалями.

Успіх тернопільських каратистів на міжнародній арені

Чемпіонат Європи з кіокушин Кан карате зібрав 600 учасників з 25 країн Європи та Азії, демонструючи високий рівень конкуренції. Тарас Якимець, виступаючи у ваговій категорії до 65 кілограмів, здобув срібну медаль. Для нього це був дебют у категорії чоловіків (18+). Тарас поділився своїми враженнями:

“Було тяжко як фізично, так і морально”.

Він також відзначив високий рівень змагань та нестандартні техніки суперників.

Юні таланти на європейському татамі

Дві бронзові медалі вибороли 13-річні Андрій Минько та Станіслав Язловецький. Станіслав розповів про свій шлях до перемоги:

“Найлегші сутички в мене були на перших двох поєдинках, я закінчив їх дуже швидко, пробив учасників. Найважче було в півфіналі, суперник був дуже сильним”.

Юні таланти Тернополя підкорили чемпіонат Європи з карате

Андрій Минько також поділився своїм досвідом:

“У мене було дві сутички. В першому бою я бився проти суперника з Румунії, бій провів дуже швидко. На другу сутичку мені попався супротивник з Болгарії”.

тернопільські спортсмени

Підготовка та майбутні перспективи

Тренерка спортивної школи та майстриня спорту України з кіокушин Кан карате Тетяна Чубата розповіла про підготовку спортсменів:

“Підготовка була нелегка, знаємо, до чого готуємось. Діти працювали багато і потужно”.

Юні таланти Тернополя підкорили чемпіонат Європи з карате

Вона також наголосила на важливості участі в міжнародних змаганнях для порівняння рівня підготовки. Наступним етапом для тернопільських каратистів стане Кубок Європи з кіокушин Будо карате в Польщі.

Юні таланти Тернополя підкорили чемпіонат Європи з карате

Джерело: gazeta-misto.te.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua