На війні загинув захисник з Білецької громади на Тернопільщині Сергій Боївка

16 жовтня 2024 р. 12:21

16 жовтня 2024 р. 12:21


Село Хомівка Білецької громади на Тернопільщині та вся Україна втратили ще одного відважного захисника. Сергій Боївка, випускник Кобзарівської гімназії, віддав своє життя, захищаючи Батьківщину від російської агресії.

Сергій був відданим сином своєї землі, якого пам’ятатимуть як героя, що не вагаючись став на захист рідного краю. Його самопожертва – це нагадування про ціну, яку платить Україна за свою свободу та незалежність.

Громада села Хомівка готується зустріти свого героя 16 жовтня. Траурний кортеж очікується близько 16:00 на в’їзді в село з боку Тернополя. Односельці пройдуть останній шлях із Сергієм від початку села до його дому, де відбудеться парастас.

Отець Олег Сковерський закликав усіх небайдужих долучитися до вшанування пам’яті Сергія Боївки. Це можливість для громади висловити свою вдячність та повагу воїну, який поклав життя за мирне майбутнє України.

“Прохання з собою взяти квіти, щоб встелити дорогу нашому Сергію. І робимо по можливості коридор до дому.

Також прошу чоловіків прийти на 15.30 до церкви взяти Хрест та фани”, – йдеться у повідомленні отця Олега з Парафії Великомученика Димитрія с. Хомівка.

Колектив Кобзарівської гімназії, де навчався Сергій, висловлює глибокі співчуття родині та близьким загиблого. У школі згадують його як доброго і щирого учня, життя якого обірвалося так передчасно.

Час похорону буде повідомлено пізніше. Україна втратила ще одного свого сина, але пам’ять про Сергія Боївку житиме в серцях усіх, хто його знав, і тих, за кого він віддав своє життя.

На Запоріжжі загинув воїн з Борсуківської громади Віталій Швець

На війні загинув захисник з Білецької громади на Тернопільщині Сергій Боївка

Джерело: gazeta-misto.te.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua