На Тернопільщині один з об’єктів культурної спадщини без охорони

16 жовтня 2024 р. 21:06

16 жовтня 2024 р. 21:06


Об’єкт культурної спадщини на Чортківщині виявився без охоронного договору.

Прокуратура через суд вимагає укласти відповідний охоронний договір. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

« Бучацька окружна прокуратура звернулась до суду з позовом в інтересах держави до однієї із територіальних громад Чортківського району, щоб зобов’язати укласти охоронний договір з департаментом культури та туризму Тернопільської ОВА на об’єкт культурної спадщини», – зазначили у прокуратурі.

Встановлено, що наказом Міністерства культури України від 2012 року пам’ятка археології Курган Свидова ІІ у Товстенській ОТГ занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятка місцевого значення. Попри неодноразове інформування органу місцевого самоврядування про необхідність укладення охоронного договору, селищна рада не вчиняла відповідних дій.

« Оскільки укладення охоронного договору є важливим для запобігання руйнування та знищення пам’ятки, втрати її як цінного джерела історії та надасть змогу утримувати її в належному стані, прокуратура звернулась з позовом до суду», – повідомили у прокуратурі.

Тернопільський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі.

На Тернопільщині один з об’єктів культурної спадщини без охорони

Джерело: oblast-te.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua