Для студентів Тернополя провели парламентсько-просвітницький захід

18 жовтня 2024 р. 15:26

18 жовтня 2024 р. 15:26


Освітній центр Верховної Ради України провів парламентсько-просвітницький захід за підтримки програми «USAID Рада: Наступне покоління» для студентів Західноукраїнського національного університету.

Освітній центр ВРУ активно сприяє розвитку громадянської свідомості та компетенції, поширенню демократичних цінностей, підвищенню рівня відкритості Верховної Ради України. Популяризація ідей українського парламентаризму та демократії – основні цілі зустрічі зі студентами.

Подія об’єднала 650 студентів Західноукраїнського національного університету, яких зацікавила тематика діяльності Верховної Ради України.

У залі зібралася активна молодь, якій не байдуже майбутнє України як успішної правової держави зі свідомим громадянським суспільством. Студенти прийшли, щоб почерпнути для себе багато нової та корисної інформації.

Спікером виступила керівниця Освітнього центру Верховної Ради України Олена Костинюк: «Ми з командою сьогодні вперше в Тернополі, й надзвичайно приємно, що нас зустрічає настільки велика та активна аудиторія зацікавлених молодих людей. Хочемо, щоб ви зрозуміли принципи роботи Верховної Ради та надихнулися стати державотворцями, які змінюватимуть Україну на краще!»

Такі зустрічі Освітній центр Верховної Ради України проводить вже не вперше у різних куточках країни. Також Центр організовує курси протидії дезінформації, психологічної допомоги в умовах війни, й інші, які допомагають зрозуміти як працює Верховна Рада під час воєнного стану.

Спікерка детально ознайомила присутніх із особливостями законодавчої,  виконавчої та судової гілок влади, доповнивши розповідь відеопрезентацією.

Юнаки та дівчата ставили запитання й висловлювали власні думки щодо діяльності Верховної Ради України.

Зокрема, молодь цікавилася проблемами законотворчої діяльності, яка спрямована на адаптацію національного законодавства до законодавства ЄС; конкретними прикладами успішних антикорупційних ініціатив; ймовірністю імплементації штучного інтелекту у національне законодавство; відповідальністю за систематичні пропуски засідань ВР депутатами;  висловили свої думки щодо «Єдиного телемарафону», також студенти цікавилися можливістю проходження стажування в освітньому центрі ВРУ.

На завершення зустрічі був проведений парламентський квест, де молодь мала змогу перевірити свої знання в інтерактивній вікторині. Найактивніші учасники були нагороджені призами від Освітнього центру Верховної Ради України.

Студенти Західноукраїнського національного університету висловлюють вдячність Центру за проведення цікавої інформаційної зустрічі на високому фаховому рівні, в сучасному форматі.

Гості відвідали імерсивний мультифункціональний хаб, центр підтримки студентів ЗУНУ.

Для студентів Тернополя провели парламентсько-просвітницький захід

Джерело: oblast-te.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua