Дитячий жарт з серйозними наслідками: неправдиве повідомлення про теракт у школі на Тернопільщині

18 жовтня 2024 р. 16:21

18 жовтня 2024 р. 16:21


На Тернопільщині стався інцидент, який яскраво демонструє, наскільки серйозними можуть бути наслідки необдуманих дитячих жартів. 17 жовтня 2024 року поліція отримала анонімне повідомлення про захоплення терористами навчального закладу в області. Розслідування виявило, що за цим стояла 9-річна учениця однієї зі шкіл Чортківського району.

Розкриття справи

Співробітники Борщівського відділення поліції швидко встановили особу, яка здійснила виклик. Виявилося, що це була учениця четвертого класу, яка не усвідомлювала серйозності своїх дій. Дівчинка сприйняла це як жарт, не розуміючи можливих наслідків.

Правові наслідки

Наразі правоохоронні органи розглядають питання про правову кваліфікацію події. Хоча сама дівчинка через свій вік не може бути притягнута до відповідальності, її батьки можуть зіткнутися з адміністративними санкціями.

Серйозність проблеми

Подібні інциденти створюють значні проблеми для правоохоронних органів та екстрених служб. На місце події прибувають слідчо-оперативні групи, експерти-вибухотехніки, кінологи та рятувальники. Це не лише витрата ресурсів, але й потенційна загроза для тих, хто дійсно потребує допомоги в цей час.

Законодавчі аспекти

Відповідно до статті 259 Кримінального кодексу України, за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. У випадку тяжких наслідків або повторного правопорушення термін може збільшитися до 4-8 років.

Відповідальність батьків

За необдумані вчинки неповнолітніх дітей відповідальність несуть їхні батьки. Згідно зі статтями 183 та 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, батькам може загрожувати штраф за неправдивий виклик спеціальних служб та невиконання обов’язків щодо виховання дітей.

Поліція Тернопільської області закликає батьків провести з дітьми роз’яснювальні бесіди про неприпустимість таких жартів. Важливо пояснити дітям, що хибний виклик поліції є серйозним порушенням закону з реальними наслідками.

Цей випадок служить нагадуванням про важливість виховання відповідальності у дітей та необхідність постійного діалогу між батьками, школою та правоохоронними органами для запобігання подібним інцидентам у майбутньому.

У Тернополі дев’ятирічна дитина втекла від п’яної матері

Дитячий жарт з серйозними наслідками: неправдиве повідомлення про теракт у школі на Тернопільщині

Джерело: gazeta-misto.te.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua