Тернопільщина пережила нічний проліт ворожих БПЛА

20 жовтня 2024 р. 12:47

20 жовтня 2024 р. 12:47


Важливо Війна з рф Новини Події Суспільство

Підрозділи Повітряних сил у нічному бою. Фото Генштаб

Минулої ночі, 20 жовтня, мешканці Тернопільської області стали свідками тривожних подій у небі над регіоном.

Російські безпілотники, відомі як “шахеди”, пролетіли над територією області, викликавши занепокоєння серед населення та активізувавши системи протиповітряної оборони в сусідніх регіонах.

Перегляньте також

На Тернопільщині судитимуть водія, який спричинив аварію, де загинуло троє людей

Скориківська громада в жалобі: в аварії загинув військовослужбовець Василь Паляниця

Тривожна ніч над Тернопільщиною

Близько 0:55 у сусідніх Львівській та Івано-Франківській областях пролунали вибухи, які були результатом роботи систем ППО по ворожих БПЛА. Хоча над Тернопільщиною не було зафіксовано прямих атак, область перебувала в зоні потенційної загрози.

Повітряні Сили ЗСУ оголосили повітряну тривогу в кількох західних областях, включаючи Тернопільську. Мешканців закликали залишатися в укриттях до відбою загрози.

Реакція населення та коментарі в мережі

Багато жителів Тернопільщини повідомляли в соціальних мережах про гул двигунів безпілотників, який було чутно в нічному небі.

“Чули дивний шум над головою. Спочатку подумали, що це якийсь літак, але потім зрозуміли, що це можуть бути ті самі шахеди”, – написав один із користувачів у Facebook.

Координація дій та безпека регіону

Незважаючи на тривожну ситуацію, системи протиповітряної оборони в сусідніх областях спрацювали ефективно. За повідомленнями, на Львівщині було збито два ворожі безпілотники.

О 1:07 моніторинговий паблік повідомив, що ситуація на Тернопільщині, як і в сусідніх областях, є “попередньо чистою”.

Читайте більше: Устаткування, необхідне для боротьби з «шахедами», передав захисникам Тернопільщини в.о. голови ТОВА Володимир Важинський .

Устаткування, необхідне для боротьби з «шахедами», передав захисникам Тернопільщини в.о. голови ТОВА Володимир Важинський

Тернопільщина пережила нічний проліт ворожих БПЛА

Джерело: ternopillive.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua