У центрі Тернополя ростуть іменні дерева «Опілля», донати за які підуть на ЗСУ

21 жовтня 2024 р. 19:22

21 жовтня 2024 р. 19:22


Два дерева пивоварні Опілля були посаджені в рамках ініціативи «Підтримуй ЗСУ – посади іменне дерево». Суть така: донати ідуть на закупівлю дронів для ЗСУ, а міська влада закуповує саджанці, місце висадки яких обирає донатодавець. Кожне таке дерево отримує іменну табличку.

Пивоварня «Опілля» вирішила зробити внесок і отримала два саджанці. Обидва вже ростуть у центрі Тернополя.

«Ми вдячні «Опіллю» за участь. Підприємство зробило донат у 40 тисяч гривень, посаджені два іменні саджанці. На бульварі Тараса Шевченка — катальпа, у сквері на вулиці В’ячеслава Чорновола — липа. Обидва ці дерева стійкі в умовах міста. Саджанці катальпи віком 5-6 років, тому вже наступної весни мали б зацвісти білими ароматними квітами. Індіанці мая вважали катальпу деревом щастя і символом радості», — каже головний спеціаліст-ландшафтник відділу благоустрою та екології Управління ЖКГ Тернопільської міськради Світлана Молодецька.

Загалом, за словами міського голови Тернополя, в рамках акції на дрони для українських захисників тернополяни зібрали понад 1,7 мільйона гривень, а в різних локаціях Тернополя ростимуть 112 нових дерев.

«Опілля» на ділі дбає про екологічність і природність, адже випускає лише натуральну продукцію. Тому ми з радістю взяли участь в ініціативі, мета якої не тільки зробити Тернопіль зеленішим і затишнішим, а насамперед допомогти Силам оборони України. Віримо, що наш черговий внесок для ЗСУ на такі необхідні дрони наблизить довгождану Перемогу. Сподіваємось також, що наша іменна катальпа радуватиме прохолодою, а липа духмяним цвітом тішитиме впродовж століть так само, як з 1851 року тішить своєю продукцією найдавніша пивоварня Тернополя «Опілля», — підкреслюють на підприємстві.

Акція «Підтримуй ЗСУ – посади іменне дерево» — це далеко не перша участь «Опілля» в озелененні та екологічних ініціативах. Так, у жовтні 2022 року тернопільська пивоварня стала одним із благодійників проєкту , в рамках якого у центрі Львова на проспекті Свободи представники компанії взяли участь у висадці 24 кленів-яворів.

У центрі Тернополя ростуть іменні дерева «Опілля», донати за які підуть на ЗСУ

Джерело: gazeta-misto.te.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua