Поклав 20 тисяч у бронежилет: нетверезий водій хотів відкупитись від поліцейських

21 жовтня 2024 р. 21:10

21 жовтня 2024 р. 21:10


Фігурант справи, 64-річний житель Тернопільського району, намагався уникнути адміністративної відповідальності за керування у стані алкогольного сп’яніння, запропонувавши поліцейським хабар у розмірі 20 тисяч гривень. За цей факт слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Під час патрулювання дорожнього руху поліція зупинила автомобіль Peugeot Partner через порушення правил дорожнього руху. Під час перевірки водія за допомогою приладу Драгер було виявлено рівень алкоголю в крові 1,19 проміле. Після цього водій намагався втекти з місця події, але його швидко наздогнали. Під час оформлення адміністративних документів водій спробував підкупити одного з поліцейських, поклавши йому в бронежилет 20 тисяч гривень. На місце було викликано слідчо-оперативну групу для документування злочину.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Водію загрожує покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі. Окрім цього, на нього були складені адміністративні протоколи за порушення декількох статей Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема за керування у стані алкогольного сп’яніння та за невиконання вимог поліцейських про зупинку.

Поклав 20 тисяч у бронежилет: нетверезий водій хотів відкупитись від поліцейських

Джерело: gazeta-misto.te.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua