У ХОВА не виключають, що ворог може застосувати ФАБ-1500 по Харкову

25 липня 2024 р. 15:15

25 липня 2024 р. 15:15


Наразі такі авіабомби окупанти випробовують на Куп'янщині.

Російські окупанти на сьогодні можуть дістати до Харкова фугасною авіаційною бомбою вагою 500 кілограмів. Під удар може потрапити будь-яка точка на мапі міста.

Крім того, зараз росіяни випробовують ФАБ вагою півтори тонни по Куп'янську. Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов не виключає, що ФАБ-1500 можуть спрямувати і на Харків.

"Якщо ми фіксували спочатку лише удари спочатку боєприпасом, як УМПБ Д-30, тобто це приблизно аналог С-300 по руйнівній силі. Однак наразі вже по будь-якій точці міста Харкова ворог може дістати КАБом типу ФАБ-500 і наразі вже випробовує ФАБ-1500 по місту Куп'янську. І далі, я думаю, що наступним буде, скоріш за все, місто Харків. Тому що там раніше дистанція була до 40 кілометрів таких авіабомб, наразі ФАБ-500 вже летить до 80 кілометрів. Тому тут справа за нашими силами протиповітряної оборони тощо. Нам потрібно терміново посилюватися для того, щоб захищати місто Харків", — сказав Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

Як писав KHARKIV Today, сьогодні вранці окупанти скинули фугасну авіабомбу вагою 1500 кілограмів з універсальним модулем планерування та корекції на селище Куп'янськ-Вузловий. Поранення отримав 52-річний чоловік.

Схожі новини

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.

У ХОВА не виключають, що ворог може застосувати ФАБ-1500 по Харкову

Джерело: 2day.kh.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua