«Завдання зробити нову енергосистему для того, щоб пережити зиму»: Ігор Терехов – про виклики для Харкова

26 липня 2024 р. 11:15

26 липня 2024 р. 11:15


Забезпечення Харкова необхідним для того, щоб пережити зиму та створення комфортних умов для жителів прифронтового мегаполіса. Про головні виклики для міста мер Ігор Терехов розповів журналістам французького видання. І важливим завданням на сьогодні очільник Харкова вважає підготовку комунікацій у місті до проходження майбутньої зими.

Тож комунальні служби міста практично цілодобово працюють для того, що підготувати Харків до майбутньої зими та реалізувати проєкти з децентралізації систем енерго-, водо- та теплопостачання. Допомагають в цьому і міжнародні партнери, в тому числі із Франції. Ще одним викликом для Харкова є навчання дітей. Місто багато уваги приділяє офлайн навчанню дітей у безпечних умовах. І поки немає можливості повністю закрити небо над Харковом школярів вимушенні навчати під землею. А будівництво та облаштування укриттів здійснюється коштом бюджету міста.

Втім попри всі складнощі муніципалітет створює всі комфортні умови для жителів прифронтового міста. До Харкова прибула велика кількість вимушених переселенців, які також користуюються всіма пільгами: це і безоплатний громадський транспорт, і гаряче харчування. Необхідхідні умови створенні і для бізнесу. Так місто піклується про те, щоб підприємці були забезпечені генераторами та засобами зв’язку.

Також для підприємців Харкова муніципалітетом скасовано всі місцеві податки і збори – це податок на землю та на нерухомість. І це дає свої результати. За офіційною статистикою, за останнє півріччя, приріст ФОПів у Харкові складає 16%.

«Завдання зробити нову енергосистему для того, щоб пережити зиму»: Ігор Терехов – про виклики для Харкова

Джерело: izvestia.kharkov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua