Нинішнє покоління може стати не пристосованим для життя у суспільстві: психологи про онлайн-навчання

26 липня 2024 р. 15:23

26 липня 2024 р. 15:23


Пандемія. Війна. Навчання у школах Харкова відбувається онлайн. Діти поступово і непомітно втрачають важливі навички соціалізації. А соціалізація – це комплексний процес та результат засвоєння й активного відтворення людиною знань, цінностей, норм, моралі, традицій на основі її діяльності, спілкування і відносин. Таке визначення цьому поняттю дають психологи.

Соціалізація – обов’язковий фактор розвитку особистості. І, на жаль, харківські школярі втрачають це, зауважує педагог, яка має 18-тирічний досвід роботи з дітками різного віку.

Втрату знань і комунікативних навичок у дітей, які позбавлені перебування в колективі однолітків, спостерігає і педагог із мовлення.

На думку психологів, дітям, які роками будуть спілкуватись і пізнавати світ лише через екран свого гаджета, буде дуже складно опанувати омріяну професію, знайти себе в дорослому житті.

Навички соціалізації, говорить Ірина Вишнева, не можливо надолужити в майбутньому. Тож, якщо не вирішувати ситуацію сьогодні, а чекати закінчення війни, то нинішнє покоління дітей може виявитися не пристосованим для життя у суспільстві.

Все це розуміють і вчителі, і батьки. Харків прифронтове місто. Відвідувати звичайні дитячі садочки і школи сьогодні заборонено через загрозу обстрілів. Тож все більше батьків хочуть, щоб їхня дитина відвідувала школу в безпечному укритті, з очними уроками. І в Харкові є чудовий досвід навчання в метрошколі.

Так. Сьогодні підземні школи – чи не єдина альтернатива безпечного навчання і соціалізації. На жаль, така школа у Харкові поки що одна. І кількість заяв від батьків на навчання там дітей, вже набагато перевищує кількість можливих місць.

Нинішнє покоління може стати не пристосованим для життя у суспільстві: психологи про онлайн-навчання

Джерело: izvestia.kharkov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua