Сенсорна кімната, хібукі-терапія, машина для обіймів: як допомогти малечі подолати стрес війни (відео)

26 липня 2024 р. 19:02

26 липня 2024 р. 19:02


Сенсорний дощик, який змінює свої кольори, доріжка з поверхнями різних структур – ці методи реабілітації так важливі для діток, що потерпають від війни. Сучасна інтерактивна пісочниця, сухий басейн, аерогамаки, затишний камін, а біля нього пухнастий ведмедик. Плюс м’яке світло з різноманітними підсвітками та динаміки, з яких лунають заспокійливі звуки природи. Це сенсорна кімната інклюзивно-ресурсного центру, який є комунальним закладом харківської міської ради. Керівниця центру говорить, це найулюбленіша кімната маленьких відвідувачів.

А ось так, за допомогою м’якої іграшки , а саме песика, психотерапевт проводить сеанси емоційного розвантаження. Метод заснували в Ізраїлі під час війни. І цей досвід сьогодні використовують спеціалісти харківського ресурсного центру, розповідає спеціаліст з хібукі.
Терапія побудована, таким чином, що Собаку-обіймаку! малеча сприймає, як свого співрозмовника, не звертаючи уваги на дорослого педагога поруч. Тож, як з другом ділиться з песиком своїми страхами, секретами.

Тому такі методи, як хібукі-терапія сьогодні так потрібні маленьким мешканцям Харкова.

Війна це жах, кошмар, біль. Не кожен дорослий витримає. Що ж казати про малечу. На жаль, багато довелось пережити маленьким харків’янам. Часто у дітей через стрес, викликаний всіма проявами війни, виникає дефект мовлення, розповідає спеціаліст центру.

Найбільше дітям подобаються, розповідає дефектолог, ігри на екрані, завдяки яким розвиваються логіка мислення, пам’ять, швидкість реагування, і звісно ж покращується мова.
Всі ці унікальні методи реабілітації сконцентровані в Харківському інклюзивно-ресурсному центрі номер один. Наразі у Харкові два таких унікальних комунальних заклада

І якщо до війни в центрі реабілітацію проходили діти з особливими освітніми потребами, то сьогодні допомога надається всім, хто потерпає від війни.

Робота фахівців інклюзивно-ресурсних центрів надважлива. Емоційно- психологічний стан маленьких харків’ян сьогодні як ніколи потребує захисту і відчуття безпеки.

Сенсорна кімната, хібукі-терапія, машина для обіймів: як допомогти малечі подолати стрес війни (відео)

Джерело: izvestia.kharkov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua