Масштабна лісова пожежа на Харківщині: ДСНС повідомила про знищення 230 будинків

04 вересня 2024 р. 08:23

04 вересня 2024 р. 08:23


У селі Студенок Харківської області внаслідок лісової пожежі згоріло 230 будинків.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Харківській області, передає "Думка".

За даними ДСНС, 7 із 8 пожеж виникли у природних екосистемах: 4 лісових, 3 на відкритих просторах у населених пунктах. Загальна площа випаленої ворогом землі склала понад 7 га.

Так, учора, 3 вересня, близько 9:30 окупанти обстріляли село Новоосинове Курилівської громади, де поцілили по приватній оселі, спричинивши в ній пожежу на площі 100 кв.м. Ніхто не постраждав. Із вогнем боролися 2 пожежно-рятувальні відділення ДСНС та підрозділ добровільної пожежної команди із селища Ківшарівка.

Крім цього, триває ліквідація масштабної лісової пожежі поблизу села Студенок Оскільської громади, яка розповсюдилася на Харківщину з Донецької області. Загальна площа горіння в межах Харківської області складає понад 1500 га. У населеному пункті вогнем знищено понад 230 будинків та будівель.

3 вересня о 17:28 в селі вдалося локалізувати пожежу. Постраждали 2 особи, у тому числі рятувальник ДСНС. До пожежогасіння залучені сили та засоби Харківського, Полтавського, Дніпропетровського та Черкаського гарнізонів ДСНС. Загалом 77 одиниць основної та допоміжної техніки та 253 чоловіка особового складу, а також 8 одиниць техніки та 22 працівника лісового господарства.

Новини Харкова сьогодні: На Харківщині помер боєць гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Масштабна лісова пожежа на Харківщині: ДСНС повідомила про знищення 230 будинків

Джерело: dumka.media

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua