На Харківщині схопили директорку "роспошти", яка поширювала z-пропаганду

05 вересня 2024 р. 14:22

05 вересня 2024 р. 14:22


У Ізюмі Харківської області за підозрою в колабораційній діяльності затримали жінку, яка очолила відділення "роспошти" в захопленому місті.

Про це виданню "Думка" повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його даними, 51-річна мешканка міста Ізюм у травні 2022 почала співпрацювати з російськими окупантами. Жінка очолила одне із відділень "рос пошти", яке окупанти створили на базі захопленого відділенні "Укрпошти".

Із травня до вересня колаборантка через мережу поштових відділень поширювала в Ізюмському районі російські окупаційні газети "Изюмський телеграфъ", "Харьков Z", "Красная звезда".

У газетах поширювалися московські наративи про нібито "визволення" і "допомогу" Україні з боку рф, а не про окупацію частини території. Матеріали цих газет нав'язували негативне ставлення до Української держави, прагнучи посіяти недовіру до органів державної влади України та її Збройних Сил.

"Після звільнення регіону колаборантка "залягла на дно" і тривалий час переховувалася від правосуддя. Однак співробітники СБУ все одно задокументували злочинну діяльність фігурантки, встановили місце її перебування і затримали. За матеріалами СБУ зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність)", - зазначив Абдула.

Викриття та документування протиправної діяльності колаборантки здійснювали співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

На Харківщині схопили директорку "роспошти", яка поширювала z-пропаганду

Фото: СБУ

Новини Харкова сьогодні: СБУ схопила банкіра, який виявився агентом російської воєнної розвідки в Харкові

На Харківщині схопили директорку "роспошти", яка поширювала z-пропаганду

Джерело: dumka.media

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua