Зустріч Терехова із мером Парижа: Що відомо

05 вересня 2024 р. 18:02

05 вересня 2024 р. 18:02


Харківський міський голова Ігор Терехов 4 вересня разом з представниками уряду України й головами інших міст та громад зустрівся з мером Парижа Анн Ідальго

Про це у своєму телеграм-каналі написав Харківський міський голова Ігор Терехов, передає "Думка".

"Ми розпочали нашу розмову з обговорення загальних напрямків безбар'єрності та можливостей українських міст забезпечити права осіб з інвалідністю в контексті відновлення. Це особливо актуально для нас зараз, коли ми працюємо над відбудовою Харкова. Колеги з Парижа також представили свою стратегію з доступності, що було дуже цікаво та корисно. Я розповів пані Ідальго про те, що в липні цього року ми створили в Харкові окремий Департамент інклюзивної доступності й безбар'єрного середовища. Наша мета – забезпечити зручну і комфортну інфраструктуру для всіх категорій населення", - написав Терехов.

Мер Харкова зазначив, що зараз новостворений департамент міської ради працює над наповненням інтерактивної карти "Харків доступний", яка стане важливим інструментом для інформування громади про стан доступності та безбар'єрності об'єктів міської інфраструктури.

Терехов зауважив, що зустріч з мером Парижа стала можливою за ініціативи першої леді Олени Зеленської та за підтримки Посольства України у Франції, ПРООН, урядів Франції та Швеції.

"Цей обмін досвідом став ще одним кроком у нашому прагненні зробити Харків максимально комфортним та доступним для всіх його мешканців та гостей. Ми продовжимо працювати над цим важливим завданням, використовуючи як власні напрацювання, так і найкращі світові практики", - підсумував він.

Зустріч Терехова із мером Парижа: Що відомо

Фото: телеграм Ігоря Терехова

Новини Харкова сьогодні: Досвід інклюзивності на паризькій Олімпіаді-2024 можуть застосувати в Харкові – мерія

Зустріч Терехова із мером Парижа: Що відомо

Джерело: dumka.media

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua