Ворог доукомплектував штурмові групи на Харківщині

06 вересня 2024 р. 11:36

06 вересня 2024 р. 11:36


Окупанти обстрілюють позиції ЗСУ та розвідують шляхи для штурмів.

Військова обстановка на Харківському напрямку напружена, окупанти проявляють підвищену активність.

Ворог доукомплектував штурмові групи у місті Вовчанськ та розвідує територію міста, аби виявити підрозділи української армії. Про це повідомили у ранковому зведенні оперативно-тактичного угруповання "Харків".

"У Вовчанську противник продовжує штурмові дії у районі багатоповерхової забудови. Веде повітряну розвідку районів міста з метою виявлення підрозділів Сил оборони. Поповнив поточний некомплект штурмових груп", — розповіли в ОТУ "Харків".

Біля села Глибоке у Липецькій громаді Харківського району противник привів у підвищену боєготовність 11-й танковий полк 18-ї мотострілецької дивізії. На цій ділянці окупанти розвідують шляхи висування, аби активізувати штурми. У районі Лук'янців евакуювали убитих і поранених і провели логістичне забезпечення.

За добу на Харківському напрямку сталося сім боєзіткнень. Росіяни скинули чотири авіабомби, спрямували майже 30 дронів-камікадзе і понад 400 разів обстріляли позиції української армії. Із початку доби триває одне боєзіткнення. Ворог наступає біля Вовчанська.

Українська армія минулої доби убила 28 російських окупантів, ще 47 — поранила. Також було знищено і пошкоджено 65 одиниць російської техніки й озброєння, у тому числі дві бойові броньовані машини, артсистема та 56 безпілотників.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, учора на Куп'янському напрямку відбулося 15 боєзіткнень. Ворог атакував у районі населених пунктів Синьківка, Глушківка, Лозова та Андріївка.

Як писав KHARKIV Today, українська армія відновила деякі позиції у Харківській області . Ворога вибили з деяких ділянок на півночі регіону.

Схожі новини

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.

Ворог доукомплектував штурмові групи на Харківщині

Джерело: 2day.kh.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua