Харківська підприємиця фінансувала російське озброєння через московських бізнес-партнерів

16 вересня 2024 р. 12:19

16 вересня 2024 р. 12:19


У Харкові судитимуть підприємицю, яка фінансувала виробництво російського озброєння через бізнес-партнера із москви.

Про це повідомляють у Харківській обласній прокуратурі, передає "Думка".

За даними прокуратури, після повномасштабного вторгнення директорка одного з харківських приватних підприємств продовжила вести бізнес з російською компанією навіть попри законодавчі заборони. Жінка продовжила контактувати по роботі зі своїм бізнес-партнером із москви. Розуміючи, що переказувати гроші вона йому не зможе, зрадниця залучила посередників. Ними стали її знайомі з тимчасово окупованих територій.

У період з травня 2022 року по квітень 2024 року жінка надсилала на їхні картки гроші, а вони вже могли переказати кошти безпосередньо на рахунок московського партнера. Завдяки цьому компаньйон підприємиці з цих грошей сплачує податки до російського бюджету, тим самим фінансуючи функціонування військово-промислового комплексу, якими ворог систематично обстрілює Україну.

Наразі обвинуваченій загрожує до восьми років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна. До суду вже направили обвинувальний акт стосовно 50-річної директорки приватного підприємства за фактом фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 110-2 ККУ).

Новини Харкова сьогодні: На Харківщині колишній працівниці ДПСУ інкримінують державну зраду: Деталі справи

Харківська підприємиця фінансувала російське озброєння через московських бізнес-партнерів

Джерело: dumka.media

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua