Рятувальники у прифронтовому Харкові: майже 30 000 виїздів за час війни

16 вересня 2024 р. 12:51

16 вересня 2024 р. 12:51


Щорічно в Україні 17-го вересня святкується день тих, хто допомагає та рятує. Це чудова нагода ще раз згадати про самовідданість та хоробрість працівників ДСНС, а також подякувати їм за збереженні життя.

Широкомасштабна російсько-українська війна поставила перед представниками цієї героїчної професії чимало викликів. Особливо у прифронтовому місті. Так, від 24 лютого 2022 року загальна кількість виїздів рятувальників ДСНС на місця надзвичайних подій у Харкові та області перевищила 29 тис. При чому, за словами пресофіцера Дмитра Чайки, кожен із них був по-своєму специфічним та неординарним.

Загалом за часи війни у Харкові та області рятувальники виїздили на гасіння пожеж більш ніж 17 тис. разів, причому понад 3,5 тис. займань виникло внаслідок ведення бойових дій.

У Головному управлінні ДСНС у Харківській області повідомляють, що за часи війни рятувальникам вдалося визволити з-під завалів 396 осіб. Однак іноді масштаби руйнувань є настільки значними, що спеціалістам доводиться діставати не живих людей, а їхні тіла. Загалом з-під завалів на місцях влучань було вилучено 426 загиблих.

І так небезпечну роботу рятувальників ще більше ускладнюють повторні «прильоти», які ворог здійснює доволі часто. Адже якщо перше влучання націлено на цивільних, то друге безпосередньо на тих, хто рятує – медиків, поліцейських, спеціалістів ДСНС.

Незважаючи на те, що професія спеціаліста ДСНС є однією з найбільш небезпечних, наразі в Харкові та області дефіциту кадрів не спостерігається – майже всі вакансії рятувальників заповнені. Більше того, заповнені вони справжніми професіоналами, яких вишкалили та загартували воєнні часи.

Рятувальники у прифронтовому Харкові: майже 30 000 виїздів за час війни

Джерело: izvestia.kharkov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua