Мінна небезпека для харківських школярів – незвичні уроки в метрошколі

16 вересня 2024 р. 20:24

16 вересня 2024 р. 20:24


У першачків – учнів метрошколи – не звичаний урок. Малечу вчать правилам мінної небезпеки разом зі Швейцарським фондом з протимінної діяльності FSD.

Заняття проходять в форматі інтерактивної гри, враховуючи вік учнів. Про безпечну поведінку вони дізнаються, поринувши в захоплюючу подорож з улюбленими мультяшними персонажами. Тож інформацію малеча добре запам’ятовує.

В сьогоднішніх реаліях такі лекції, мабудь, стануть обов’язковим елементом навчання у школі, говорить вчитель, адже обізнаність і уважність дитини можуть врятувати життя.

Як виглядають різні міни та вибухонебезпечні предмети, де вони можуть ховатися, яких небезпечних місць слід уникати, як виглядають знаки мінної небезпеки, які дії врятують при виявленні міни та яких наслідків можна уникнику, знаючи правила безпечної поведінки. Про це все малечі розповідали спеціалісти з мінної небезпеки.
Після повномасштабного вторгнення безліч вибухонебезпечних предметів можуть знаходитись скрізь, розповідає керівник проекту, і, на жаль, багато людей не знають, навіть, як вони виглядають.

Такі уроки вже проводились минулого року, будуть тривати лекції і цьогоріч.

Мінна небезпека для харківських школярів – незвичні уроки в метрошколі

Джерело: izvestia.kharkov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua