В памʼять про героїв: відкриття меморіальної дошки на честь загиблих працівників ДСНС

16 вересня 2024 р. 22:38

16 вересня 2024 р. 22:38


Страшна ніч 4-го квітня 2024 року. Харків вчергове опинився під значними обстрілами. Було зруйновано багатоквартирні житлові будинки, тоді серед жертв опинилися і рятувальники.

Команда надзвичайників прибула на місце після повідомлення про влучання у житловий будинок, де люди потребували допомоги. Попри ризик повторних обстрілів хлопці виконували свій обовʼязок. Але під час проведення рятувальної операції ворог знову застосував безпілотники та завдав повторного удару в те саме місце, де знаходилися працівники ДСНС. Під час виконання бойового завдання з порятунку цивільних на місці загинули командири відділення Владислав Логінов, Володимир Матюшенко, водій Сергій Байдалінов отримав чисельні поранення, не сумісні з життям. На честь загиблих героїв на фасаді будинку, де виконували своє останнє завдання рятувальники, встановили меморіальну дошку. На відкритті зібралися близько сотні людей: були присутні колеги, родичі, місцеві мешканці. На церемонії був присутній і Харківський міський голова Ігор Терехов.

У Володимира Логінова була одна на двох професія з батьком. Під час роботи Владислава Логінова на зміні перебував його син – Володимир. В ту ніч вони працювали поряд, буквально у кількох будинках один від одного. Коли пролунав потужний вибух, Володимир відразу зрозумів, що найімовірніше пролетіло туди, де перебував батько. Зйомка з міста трагедії тоді облетіла весь світ.

З повагою та теплотою згадує про загиблих героїв колега та друг Максим Василега.

Владислав Логінов, ми з ним товаришували дуже добре, зустрічалися сімʼями, свята проводили разом, допомагали друг другу, був відзивчивий, гарна людина. Володимир Матюшенко був душею компанії, міг організувати любе свято, всегда доброзичливий, відзивчивий, добра людина, гарна. І всі вони були професіоналами своєї справи.

Меморіальна дошка створена скульптором, народним художником України- Катібом Мамедовим. Під час виконання роботи майстер спілкувався з рідними полеглих, дізнавався особливості, щоб найточніше відобразити характер та риси, притаманні кожному з героїв.

В памʼять про героїв: відкриття меморіальної дошки на честь загиблих працівників ДСНС

Джерело: izvestia.kharkov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua