Командувача ОТУ "Харків" перевели на Донеччину

18 вересня 2024 р. 10:41

18 вересня 2024 р. 10:41


Михайло Драпатий віднині відповідальний за Торецьк і Часів Яр.

Михайло Драпатий очолював ОТУ "Харків" з 11 травня.

Бригадного генерала, командувача оперативно-тактичного угруповання "Харків" Михайла Драпатого перевели в інше Оперативно-тактичне угрупування. Зробили це після стабілізації лінії фронту у Харківській області. Драпатий очолив ОТУ "Луганськ". Посаду обіймає з початку вересня. Відповідає за смугу у Луганській та Донецькій областях. Про це пише "Українська правда" з посиланням на співрозмовника у військових колах.

"Драпатий на новій посаді вже не перший тиждень. Він прибув в оперативно-тактичне угруповання "Луганськ" приблизно 5-10 вересня. У його зоні відповідальності тепер опиниться смуга від Білогорівки (Луганщина) до Торецька та Нью-Йорка (Донеччина). З найскладніших точок цього напрямку – Часів Яр, Торецьк та Нью-Йорк", — розповіли у виданні.

До Драпатого очільником ОТУ "Луганськ" був полковник Євген Ледовий.

Як писав KHARKIV Today, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський змінив командувача ОТУ "Харків" після стрімкого прориву лінії оборони у Харківській області. З 11 травня за цей напрямок відповідав Михайло Драпатий.

Михайло Драпатий був командиром 2-го механізованого батальйону 72-ї бригади. У травні 2014 року увійшов до Маріуполя для посилення підрозділів, які відбивали штурм терористів. У 2016 році командував 58-ю мотопіхотною бригадою, за рік став командиром бригади у зоні АТО. Був одним з командувачів операції звільнення Херсона.

Схожі новини

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.

Командувача ОТУ "Харків" перевели на Донеччину

Джерело: 2day.kh.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua