У Лозівському районі парафія Московського патріархату перейшла до ПЦУ. Хто відхрестився від РПЦ

15 жовтня 2024 р. 18:26

15 жовтня 2024 р. 18:26


У Лозівському районі релігійна громада села Самійлівка перейшла до складу ПЦУ і провела першу службу у храмі. Про це повідомляє Лозова.City.

В чому суть

У місті Лозова є парафія Православної Церкви України - храм Всіх святих землі Української. 26 березня 2023 року там відбулася перша Божественна літургія.

Вчора, 14 жовтня 2024 року, ставропігійна релігійна громада ПЦУ провела свою першу службу в храмі Святого рівноапостольного Князя Володимира в селі Самійлівка Лозівського району.

У Лозівському районі парафія УПЦ МП перейшла до помісної ПЦУ Фото: Вісті У Лозівському районі релігійна громада села Самійлівка перейшла до складу ПЦУ і провела першу службу у храмі, 15.10.2024

Перехід Самійлівської парафії УПЦ МП до помісної Православної Церкви України був непростий. Навіть було захоплення храму новим священиком, якого надіслали від УПЦ Московського патріархату.

Але релігійна громада змогла подолати всі перепони та отримала доступ до свого храму.

Нагадаємо, 6 січня 2019 року Православна Церква України отримала Томос від Вселенського патріарха, що засвідчує набуття статусу автокефалії й канонічність Церкви.

Вселенський патріархат вважає ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії. Предстоятелем ПЦУ обрано митрополита Епіфанія.

Що було раніше

Важлива інформація для власників домашніх тварин Лозівської громади. 14-18 жовтня ветеринарна лікарня проводить вакцинацію проти сказу

Реклама

У Лозівському районі парафія Московського патріархату перейшла до ПЦУ. Хто відхрестився від РПЦ

Джерело: lozova.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua