Що варто перевірити вдома перед початком опалювального сезону

17 жовтня 2024 р. 10:49

17 жовтня 2024 р. 10:49


З початку року аварійна служба Харківської філії «Газмережі» отримала близько 7 тисяч повідомлень про запах газу у будинках. Найбільше викликів газовики отримують в опалювальний сезон, повідомляє Інфосіті .

Газовики нагадують: порушення правил експлуатації опалювальних приладів може призвести до пожеж, отруєння чадним газом, і навіть загибелі людей.

“Минулої зими через несправність елементів системи опалення приватного будинку та несправність котла сталися хлопки газу у домоволодіннях Валківської та Лозівської громад. У Дергачівській громаді ціла родина отруїлась чадним газом при обігріві будинку газовою плитою. У Ізюмській та Барвінківській громадах люди шпитальовані зі своїх осель через несправні димоходи”, – повідомляє Харківська філія «Газмережі».

  • перевірте технічний стан газових приладів і газопроводів у своєму будинку;
  • за потреби ремонту газового обладнання або його заміни зверніться до професіоналів;
  • відмовтеся від опалення житла газовою плитою. Використання плити не за її призначенням призводить до скупчення чадного газу і отруєння людей;
  • переконайтеся у справності димоходів і вентиляційних каналів.

Ремонт, заміну, встановлення, обслуговування газових приладів надійно, безпечно та без негативних наслідків для мешканців будинку можуть виконати лише організації, які мають відповідні дозволи на проведення робіт підвищеної небезпеки, у тому числі Харківська філія «Газмережі».

Перевірку, обслуговування та ремонт димоходів виконують спеціалізовані організації – пічники. «Газмережі» таких послуг не надають.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Комунальники попереджають харків’ян про шахраїв! Як не стати їх жертвою

Що варто перевірити вдома перед початком опалювального сезону

Джерело: izvestia.kharkov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua