Хлопцю, який "замінував" коледж у Харкові, загрожує вісім років тюрми

17 жовтня 2024 р. 16:52

17 жовтня 2024 р. 16:52


Чоловікові загрожує до восьми років тюрми.

До Київського райсуду Харкова передали обвинувальний акт щодо 19-річного чоловіка, який "замінував" медичний коледж.

Слідчі встановили, що у червні 2024 року у квартирі у Харкові перебувала компанія молоді. Один із присутніх чоловіків узяв телефон своєї дівчини та став гортати телефонну книжку. Побачивши один із номерів, спитав, кому він належить. Дівчина розповіла, що це номер викладачки медичного коледжу, де вона навчається. Чоловік зателефонував за номером і збрехав нібито про замінування коледжу.

"Він подзвонив жінці зі свого телефону та сказав, що навчальний заклад "заміновано". На таке повідомлення одразу зреагувала слідчо-оперативна група — за вказаною адресою були проведені перевірки та обстеження. Вибухових пристроїв та вибухонебезпечних речовин виявлено не було. Правоохоронці викрили 19-річного псевдомінера", — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Чоловіка судитимуть за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на території закладу освіти, яке загрожувало загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками. Йому загрожує від чотирьох до восьми років тюрми.

Як писав KHARKIV Today, 14 жовтня у багатьох регіонах України на електронні адреси органів держвлади, місцевого самоврядування та інших об'єктів надходили анонімні повідомлення про замінування . На Харківщині "заміновували", зокрема управління соцзахисту населення.

Схожі новини

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.

Хлопцю, який "замінував" коледж у Харкові, загрожує вісім років тюрми

Джерело: 2day.kh.ua