Дефіцит електроенергії зростає через осіннє похолодання

17 жовтня 2024 р. 19:24

17 жовтня 2024 р. 19:24



Середина жовтня. За вікном приблизно сім градусів тепла. Не мороз, та в оселях с кожним днем все холодніше. Рука так і тягнеться увімкнути обігрівач. І так робить переважна більшість українців. Особливо, в кого маленькі діти, старенькі бабусі та дідусі чи хворі. Тож останніми днями, констатують в Укренерго, суттєво збільшилось споживання електроенергії.

Споживання зростає. 17 жовтня, його рівень, станом на 9:30, був на 1,5% вищим, ніж в цей час попереднього дня. 16 жовтня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 2,7% вищим, ніж попереднього робочого дня – у вівторок, 15 жовтня.

Причина такої динаміки – зниження температури повітря на всій території України, зазначають в Укренерго та нагадують, наразі українська енергосистема продовжує відновлюватися після дев’яти масованих атак росіян. На енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти.

Тож, у вечірні години спостерігається дефіцит потужності.

У години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватися потужними електроприладами краще в період ефективної роботи сонячних електростанцій – з 10:00 до 16:00.

Щодо початку опалювального сезону, то Харків вже готовий розпочати опалювальний сезон, зазначив Ігор Терехов в дописі на своїй сторінці в Телеграм, та зауважив, що поки погода сприяє не вмикати опалення, місто використає цю можливість щоб зекономити газ і кошти харків’ян. А стартом для запуску тепла у домівки стане зниження середньодобової температури до +8 градусів або нижче протягом трьох днів поспіль.

Дефіцит електроенергії зростає через осіннє похолодання

Джерело: izvestia.kharkov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua