У Центральному парку прибирають зелені насадження

17 жовтня 2024 р. 22:07

17 жовтня 2024 р. 22:07


Улюблене місце відпочинку харківʼян – Центральний парк готують до зими. З настанням перших холодів працівники парку не перестають дбати про зовнішній вигляд великої території – прибирають листя, чистять фонтани, працюють з клумбами та вазонами. Більшість рослин з настанням осені потребують особливого догляду, тому озеленювачі парку прибирають зелені насадження для того, аби зберегти життя рослин до наступної весни.

Це хлорофітум, традисканція. Аспарагус, ось він великий наш, сплелись корінням, зараз ми розплутувати будемо. Відправляти на теплицю.

Теплий сезон закінчується, ми почали готувати парк до зими. Першими на озері почали прибирати лілеї та прибережні рослини і у Французькому парку з наших чудових вазонів прибираємо багаторічники. Ми цього року вирішили з огляду на те, щоб зекономити в майбутньому гроші, ці рослини рослини прибрати на зиму в спеціальне тепле обладнане приміщення, де вони перезимують, а за можливості ще розсадимо, аби більше паростків було вже на весні і висадимо так само в ці вазони і окремі квітники вже облаштуємо на весні 25 року.

Одну із родзинок місця відпочинку – озеро, теж готують до зими, і, перш за все, прибирають рослини, які знаходяться у водоймі. Також у парку починають перевіряти снігоприбиральну техніку.

Що стосується там зимової техніки, то парк зараз перевіряє усе обладнання, воно працювало, снігоприбиральна техніка, усілякі ці відвали воно має бути готове для того, щоб коли почнеться така вже зимова пора, ми мали змогу забезпечувати нормальний прохід нашими алеями.

З переводом стрілок годинника на зимовий час і зменшення світлового дня зміниться і режим роботи парку.

Якщо говорити в цілому про роботу парку, то, звісно, ми перейдемо на зимовий графік, який буде трошки коротший з шляху на тривалість світлового дня, але це вже, мабуть, на початку листопада відбудеться. Що стосується діяльності самого парку, то, як і останні декілька років, ми будемо працювати як зона для прогулянок, де можна буде помилуватися природою, поспостерігати там за птахами, білочками та іншими нашими мешканцями лісовими, але, що стосується атракціонів, то, звісно, про це мова наразі не йде.

У Центральному парку прибирають зелені насадження

Джерело: izvestia.kharkov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua