На Харківщині газовики забороняють подати тепло у лікарні

18 жовтня 2024 р. 09:13

18 жовтня 2024 р. 09:13


У Лозовій є борги за газ, опалювальний сезон у домівках тут планують розпочати не раніше 1 листопада.

Газові служби не дозволяють розпочати опалювальний сезон у закладах соціальної сфери: лікарнях та пологовому.

Таке, каже очільник Лозової Сергій Зеленський, відбувається уперше.

"Газовики не дозволяють подати тепло навіть в лікарні, в дитяче та пологове відділення. Називають купу різних причин, але комунальники підозрюють, що все через заборгованість за розподіл газу. Попереду – опалення цілого міста, найбільшого після Харкова в області", - обурюється Зеленський.

Лозівський міський голова визнає, що є борги тепловикам – понад 150 млн грн державної компенсації різниці тарифів. Як писав KHARKIV Today, ще влітку минулого року Лозівська міськрада направляла звернення до Кабміну із проханням відшкодувати різницю у тарифах . Тоді йшлося про те, що місцеве  "Теплоенерго" заборгувало за природний газ 68 мільйонів гривень.

Ще одна причина накопичення боргів – розщеплення коштів, адже лише 35% надходжень залишають на рахунку "Теплоенерго", інші – списують за газ. Окрім того, люди не можуть сповна сплачувати комуналку, зокрема співробітники комунальних підприємств, які три місяці не отримують зарплатню.

"Стукали всюди: їздили, зустрічалися, пояснювали. Не чують. Як голова громади робитиму все, щоб в опалювальний сезон підприємство не залишилося остаточно без працівників. Знову шукатимемо гроші на заробітну плату в місцевому бюджеті", - обіцяє Зеленський.

Нагадаємо, станом на 20 червня 2024 року населення заборгувало лозівському КП "Теплоенерго" понад 166 млн гривень . Через це улітку комунальне підприємство відключили від електрики. Тоді на деяких вулицях навіть не було чутно сигнал повітряної тривоги.

Схожі новини

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.

На Харківщині газовики забороняють подати тепло у лікарні

Джерело: 2day.kh.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua