На Харківському напрямку формуються умови для деокупації на одному відтинку — комбат

18 жовтня 2024 р. 11:26

18 жовтня 2024 р. 11:26


Ворога викинули з 400-т гектарів лісосмуги на північ від Липців.

Нещодавня спецоперація підрозділів ГУРу із приданими підрозділами дозволила звільнити лісовий масив за Липцями.

Це створює умови для подальшої деокупації населених пунктів, які росіяни вдруге окупували під час травневого наступу на Харківщину. Про те, що у Харківській області формуються передумови для цього, розказав командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї Окремої штурмової бригади Юрій Федоренко в ефірі національного телемарафону.

"Формується передумова шляхом розгрому ворога, щоб мати можливість деокупувати нашу землю, вибивати ворога із займаних позицій. Сили Оборони проводять ряд операцій, щоб повернути Богом дану землю і надійно закріпитися", — сказав Федоренко.

На напрямку Липців ворог намагається прорвати оборонні порядки ЗСУ, проводить комбіновані атаки, залучає бронетехніку та дрони.

На Куп'янському напрямку росіяни продовжують наступ. За словами Федоренка, ворог будь-що хоче зробити плацдарм на лівому березі Осколу та знову окупувати Куп'янськ-Вузловий.

Нагадуємо, протягом серпня-жовтня кілька підрозділів ГУР МО провели масштабну спецоперацію та звільнили від росіян 400 гектарів лісу на північ від Липців. Участь в операції брали підрозділи активних дій ГУР МО України "Артан", Kraken та Міжнародний легіон. Потім на цей відтинок завели піхоту 13-ї бригади Нацгвардії "Хартія".

Схожі новини

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.

На Харківському напрямку формуються умови для деокупації на одному відтинку — комбат

Джерело: 2day.kh.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua