У Харківській області судили "начальника окупаційної поліції"

18 жовтня 2024 р. 11:49

18 жовтня 2024 р. 11:49


На Харківщині засудили "начальника окупаційної поліції", який, погрожуючи зброєю, відібрав у жінки автомобіль.

Про це повідомляють у Харківській обласній прокуратурі, передає "Думка".

У Харківській області судили "начальника окупаційної поліції"

За даними прокуратури, 27 липня 2022 року, перебуваючи в Куп'янську, "начальник окупаційної поліції" та двоє російських військових приїхали до будинку 36-річної місцевої жительки. Будучи озброєними, вони почали погрожувати жінці у присутності її літніх батьків, вимагаючи віддати позашляховик "Toyota Land Cruiser". У разі відмови фігурант обіцяв забрати жінку для проведення допиту. Автомобіль потерпілої він використовував в особистих цілях: їздив до кафе та магазинів на території окупованої Харківщини, а також до російського бєлгорода.

Наразі фігурант перебуває у міжнародному розшуку. Оскільки засуджений поки переховується від українського правосуддя на території рф, то строк відбуття ним покарання почне обчислюватись з моменту його фактичного затримання.

У Харківській області судили "начальника окупаційної поліції"

Засуджений переховується від правосуддя на території рф. Наразі він обіймає фейкову посаду "заместителя главы ВГА Харьковской области по обороне и безопасности". Крім того, за зайняття посади в окупаційній адміністрації фігуранту інкриміновано державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, а також колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). За вказаними фактами прокурорами Харківської обласної прокуратури направлено обвинувальний акт до Червонозаводського районного суду м. Харкова. Судовий розгляд триває.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 39-річного чоловіка за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Йому призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі.

Новини Харкова сьогодні: На Харківщині зрадниця агітувала за рф та заявляла про знищення України: Поліція оголосила підозру

У Харківській області судили "начальника окупаційної поліції"

Джерело: dumka.media

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua