Головного "поліцая" Куп'янська засудили до 12 років в'язниці

18 жовтня 2024 р. 13:15

18 жовтня 2024 р. 13:15


Євген Лісняк знаходиться в міжнародному розшуку.

Суд оголосив вирок Євгену Лісняку, який під час окупації Куп'янська відповідав за силові органи при незаконній адміністрації.

Його звинувачували у порушенні законів та звичаїв війни. Як встановили слідчі, зрадник силою відібрав автомобіль у місцевої 36-річної жінки. Це сталося 27 липня 2022 року. У супроводі двох російських військових Лісняк приїхав до неї додому та, погрожуючи зброєю, змусив віддати ключі від позашляховика Toyota Land Cruiser.

лісняк

"Автомобіль потерпілої "головний поліцейський Харківщини" використовував в особистих цілях: їздив до кафе та магазинів на території окупованої Харківщини, а також до Бєлгорода", — розповіли в прокуратурі.

Суд визнав чоловіка винним та засудив до 12 років позбавлення волі. Але поки що він переховується від правосуддя. Євгена Лісняка оголосили в міжнародний розшук.

Нагадаємо, колишній міліціонер із Харкова зрадив Україні ще в 2014 році. Того року він перебрався в окупований Луганськ і працював на керівних посадах у так званому "мвд лнр".  З гауляйтером Харківської області Віталієм Ганчевим вони працювали в одному райвідділі. У червні 2022 року Лісняка перевели на посаду начальника незаконного правоохоронного органу в Куп'янську.

Схожі новини

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.

Головного "поліцая" Куп'янська засудили до 12 років в'язниці

Джерело: 2day.kh.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua