Спортивні новини Харкова | 18.10.2024

18 жовтня 2024 р. 18:12

18 жовтня 2024 р. 18:12


Харків’яни можуть все. Побачили ціль – перешкод не помічають. Віолетта Макаренко виграла бронзову медаль на чемпіонаті світу з карате в італійському Лідо-ді-Езоло.

Дебютуючи на планетарному турнірі, вона піднялася на п’єдестал у вазі до 59 кг серед юніорок. 16-річна вихованка тренера клубу «Тайкан» Сергія Обухова провела п’ять боїв. Суперниць із Польщі, Данії та Латвії Макаренко «покарала» із загальним рахунком- 10:2. У півфіналі Віолетта програла представниці Казахстану Гульнур Койшибай- 1:2. Шанс забрати «бронзу» харківська каратистка не упустила. У медальному поєдинку Макаренко «побила» лідера світового рейтингу, єгиптянку Джану Хазем Ельсайєд із перевагою у три бали- 5:2. Це по-харківськи. Не боятися титулів і звань, а виходити на татамі та перемагати.

Наполегливість, завзятість, уміння і труд все перетруть. Сергій Скорік «викосив» 10 золотих медалей на чемпіонаті світу з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів із вадами зору, який проходив у столиці Казахстану- Астані. Він домінував в обох турнірах у вазі до 90 кг у відкритій віковій категорії та серед ветеранів. У силовому триборстві Скорік зібрав 648,5 кг. Також йому не було рівних в окремих вправах, а у присіданнях він встановив світовий рекорд. Чемпіонський дубль у жимі лежачи 54-річний підопічний заслуженого тренера України Олександра Чернишова оформив з результатом- 145 кг. Сергій Скорік – заслужений майстер спорту, дворазовий переможець Всесвітніх ігор, багаторазовий чемпіон світу серед спортсменів із вадами зору.

Дмитро Рожко зупинився за крок від тріумфу на міжнародному турнірі «Кубок Дружби» зі стрибків на батуті у Чехії. Харківський спортсмен посів друге місце в індивідуальних змаганнях. У фінальному сегменті вихованець сімейного тренерського тандему Галини та Сергія Соломатіних претендував на золото, але наприкінці комбінації допустив помилку і посів 2 місце. Своєму співвітчизнику Миколі Просторову Рожко поступився 0,3 бала. Замкнув трійку призерів спортсмен із Німеччини, киянин Антон Давиденко став четвертим. Загалом українські батутисти здобули в Яблонці-над-Нисою 1 золоту, 2 срібні та 2 бронзові медалі.

У центральному матчі 9 туру першого етапу чемпіонату України з футболу у жіночій Вищій лізі «Металіст 1925» приймав «Колос» із Ковалівки. Лідер проти третьої команди таблиці- це завжди інтрига до фінального свистка. Перший тайм краще відіграли харків’янки. З голом Крістіне Алексанян на 34-й хвилині вони завершили його на свою користь. Могли завершити і з більшою перевагою, але футбол не знає умовного способу. Свою спроможність та майстерність необхідно доводити у реальному часі у кожному моменті. Мінімальна перевага команди Володимира Пятенка зберігалася довго- більшу частину другого тайму. А потім сталося те, що прийнято називати втратою концентрації. Харківські дівчата пропустили два голи. На 84-й хвилині Софія Соломаха зрівняла рахунок, у компенсований час Вероніка Андрухів принесла «Колосу» вольову перемогу- 2:1. «Металіст 1925» зазнав першої поразки в чемпіонаті. У турнірній таблиці «Металіст 1925» зробив крок назад. Він тепер ділить з «Ворсклою» друге-третє місця. Від «Колоса» харківська та полтавська команди відстають на 2 очки.

Спортивні новини Харкова | 18.10.2024

Джерело: izvestia.kharkov.ua