На Харківщині судитимуть колаборанта, який очолив відділ в окупаційній адміністрації

18 жовтня 2024 р. 18:12

18 жовтня 2024 р. 18:12


Під час захоплення м Куп’янськ на Харківщині місцевий мешканець добровільно вирішив працювати на ворога. Про це повідомляє Інфосіті .

У червні 2022 року чоловік подав заяву на ім’я очільника окупаційної адміністрації та обійняв посаду «и. о. начальника Петропавловского территориального отдела ВГА».

Колаборант організовував роботу відділу, зокрема надавав вказівки підлеглим співробітникам, приймав документи у місцевих мешканців на отримання так званої «матеріальної допомоги» від рф, а також брав участь у нарадах керівників псевдоадміністрації.

Свої обов’язки обвинувачений виконував до моменту деокупації населеного пункту. Наразі він переховується від українських правоохоронців, його оголошено у розшук.

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 58-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Обвинуваченому загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.

На Харківщині судитимуть колаборанта, який очолив відділ в окупаційній адміністрації

Джерело: izvestia.kharkov.ua