Молодіжна рада підвищує кваліфікацію. Що стоїть на порядку денному майбутніх харківських управлінців

18 жовтня 2024 р. 19:59

18 жовтня 2024 р. 19:59


На перший погляд в цій залі зібралися абсолютно різні дівчата та хлопці. Хтось із присутніх ще навчається в школі, хтось відвідує пари в університеті, а дехто вже працює. Однак усіх їх об’єднує спільне бажання брати активну участь у житті міста та членство в Молодіжній раді 5-го скликання при Харківському міському голові.

Я завжди знала, що я хочу мати якийсь вплив на розвиток молоді нашого міста та безпосередньо мати вплив на місто. Тому я побачила, ніби «світло в кінці тунелю», Молодіжну раду. Я зрозуміла, якщо я вступлю до Молодіжної ради, то це пряма можливість впливати, робити, розвиватися і розвивати людей навколо.

Молодіжна рада це взагалі найкраще, що ставалося в моєму житті, бо я зрозуміла, що я можу бути причетна до якихось масштабних подій та масштабних проектів міста, що вона робить дійсно важливі речі, розвиває молодь, розвиває місто завдяки цьому. Це дуже класний експіріенс. Я винесла дуже багато корисних речей, зокрема сьогодні я зрозуміла, як буде розвиватися місто далі, як буде воно розвиватися після війни, які є для шкіл якісь класні речі. І моє стажування дало мені зрозуміти, що саме я хочу зробити і в яких саме проектах я хочу розвиватися.

Дізнатися про ці та інші важливі для майбутнього управлінця речі Вікторія, як і її колеги, змогла в рамках курсу “Органи місцевого самоврядування”, що є одним із ключових елементів програми підвищення кваліфікації депутатів Молодіжної ради. Як зазначають у Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту, основна мета цього курсу полягає в наданні юним активістам теоретичних знань та практичних навичок взаємодії з міською владою.

Це внутрішній курс для Молодіжної ради для стажерів та депутатів. Це курс про органи місцевого самоврядування, це цикл занять, це є і лекційні заняття і практичні. Також це як зустріч із представниками міської влади аби молодь, депутати та стажери мали базові ґрунтовні знання про те, як це все функціонує в місті Харкові. І це дійсно дуже круті можливості для молоді, аби молодь хотіла тут залишатися та розвиватися, працювати та, можливо, ще й прийти працювати в органи місцевого самоврядування.

Курс “Органи місцевого самоврядування” складається із циклу як онлайн так і офлайн зустрічей із посадовими особами та депутатами Харківської міської ради. Зокрема, 17 жовтня дівчата та хлопці отримали можливість провести відкритий діалог із Першим заступником міського голови Олександром Новаком та заступницею міського голови – керуючою справами виконавчого комітету міської ради Тетяною Чечетовою-Терашвілі. У рамках зустрічі посадовці розповіли про те, як змінилася робота органів місцевого самоврядування під час воєнного стану, із якими проблемами та викликами сьогодні стикається Харків, і які є шляхи їх вирішення. Окрім цього, всі бажаючі отримали змогу поставити свої питання та отримати на них розгорнуту відповідь.

Мене звати Олександра, я учениця 11 класу. Хочу задати таке питання, яке стосується нашого майбутнього. Якими Ви бачите перспективи Харкова після закінчення війни чи є вже розробки проектів, які будуть реалізовані після перемоги? Дякую!

Харків бачимо сучасним європейським містом, студентським містом. Цей статус у нас був і сьогодні завдяки вам залишається. Сьогодні продовжується робота, вона була започаткована ще в 2022 році. Ігор Олександрович започаткував роботу по створенню нового генерального плану. Думаю, ви чули, Норман Фостер, знаменитий архітектор світового рівня цей процес очолює. Створюється нова концепція і це не тільки план архітектури та будівель. Це економічна модель нашого міста. Ми працюємо, незважаючи на потенційну щоденну загрозу, ми працюємо над планом, над розвитком нашого міста на мирний час.

Олександр Новак зазначив, у 2014 році він виступив одним з ініціаторів створення Молодіжної ради, і зараз, зважаючи на десятирічний досвід, може із впевненістю сказати, що така співпраця між молоддю та владою є плідною для обох сторін.

Знаєте, ви стали таким потужним для нас кадровим потенціалом для того, щоб ми залучали вас до нашої роботи. І скажу, що в цьому є сенс і є конкретні приклади, які свідчать , що саме ті хто був 10 років назад у Молодіжній раді сьогодні успішно працюють у Міській раді та очолюють і вже займають керівні посади. Тому ми впевнені, що співпраця, вона є для вас і нас взаємовигідною і впевнені, що ви також долучитесь до міського самоврядування і будете працювати на користь і розвиток нашого міста.

Молодіжна рада підвищує кваліфікацію. Що стоїть на порядку денному майбутніх харківських управлінців

Джерело: izvestia.kharkov.ua